Regija
VIROVITICA

Idejno rješenje za novi bazen na prostoru bivše vojarne
Objavljeno 20. siječnja, 2018.

Prema zahtjevu investitora, Grada Virovitice, Quantum studio d.o.o. izradio je idejno rješenje za gradnju bazenskog kompleksa sa svim pratećim sadržajima. Na prostoru bivše vojarne u Virovitici, predviđa se gradnja više otvorenih bazena, kao i uređenje okoliša na kojem će se izvesti sustav pješačkih staza i koji će se opremiti ležaljkama, suncobranima, klupama, koševima za otpad i ostalom potrebnom urbanom opremom. U planu je i hortikulturno uređenje, sadnja humaka s cvjetnim nasadima, te sadnja bjelogoričnog drveća radi hlada.

- Bazenski kompleks projektiran je kao ekološki efikasan i energetski učinkovit. Nakon gradnje energane na susjednoj čestici, na nadstrešnici iznad i unutar tribina predviđeno je postavljanje solarnih panela i dizalica topline kao podrške visokoučinkovitom sustavu grijanja prostora ispod tribina i vode bazena. Kompleks će se u potpunosti ograditi drvenom ogradom i visokom živicom te u 2. fazi projekta nadopuniti zatvorenim bazenom – rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Predviđeni rekreativni sadržaji cijelog kompleksa su bazeni za sportska natjecanja i rekreaciju, bazen za malu djecu s nadstrešnicom, dvije zgrade opremljene kabinama i spremištem, dvije zgrade ugostiteljske namjene sa sanitarnim čvorovima, samostojeći tuševi, sportski tereni i sadržaji, dječje igralište, te zatvoreni bazen koji je u drugoj fazi projekta. V. Grgurić

Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

Najčitanije iz rubrike