Mozaik
NORVEŠKA PJEVAČICA SIGRID

Osvojila nagradu BBC Sound Of 2018.
Objavljeno 20. siječnja, 2018.

Sigrid, mlada glazbenica iz Norveške, publici se predstavila debi-singlom “Don't Kill My Vibe” početkom 2017., a sad je osvojila priznanje BBC Sound Of 2018. te objavila hit-singl i videospot “Strangers”. Za tu prestižnu nagradu odabralo ju je više od 170 glazbenih stručnjaka, uključujući prethodne dobitnike i nominirane izvođače. Vrlo je brzo stigla od potpuno nepoznatog izvođača do pobjede na prestižnom BBC Sound Of 2018. te se priključila listi glazbenika kao što su Sam Smith, HAIM, Years&Years, Jack Garratt.

- Osjećam se počašćeno jer se nalazim uz mnoge glazbenike na koje se ugledam, a koji su osvojili BBC Sound Of prije mene. Iskreno, sretna sam i ponosna zbog svega što smo moj tim i ja postigli zajedno. Imam 21 godinu i veoma je ludo dobiti ovakvo priznanje. Uzbuđena sam zbog godine preda mnom i glazbe koju jedva čekam podijeliti s vama – kaže Sigrid, koja je ubrzo nakon objave debi-singla “Don't Kill My Vibe” objavila i istoimeno EP izdanje, koje ima više od 100 milijuna streamova, a mlada i talentirana glazbenica može se pohvaliti i rasprodanom turnejom po Velikoj Britaniji.

 

 

 

Vrijedi spomenuti kako je Sigrid predstavljena hrvatskoj publici u redovnoj rubrici #svježasrijeda, pokrenutoj od Universal Music Hrvatska, a u kojoj se svake srijede predstavljaju nova glazbena imena iz Universal Music obitelji za koja se vjeruje da će u budućnosti svojom kvalitetom i radom biti zamijećena i od publike i od medija. Hrvatskoj publici singl “Strangers” dostupan je u digitalnom obliku preko Deezera i Google Playa. T.K.

Možda ste propustili...

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

Najčitanije iz rubrike