Sport
LINO ČERVAR NAKON BJELORUSIJE

Brinem se, moramo se brže vraćati
Objavljeno 18. siječnja, 2018.
Za početak Lino Červar je komplimentirao bjeloruskoj momčadi. Za njega su oni momčad koja dolazi na veliku europsku scenu.
- Imaju nekoliko odličnih mladih igrača. Za mene su oni momčad budućnosti. Imali smo danas dosta problema. Imali smo nekoliko prilika u kojima smo se pokušavali odvojiti, ali nismo uspjeli. Na kraju, mislim kako je naša pobjeda zaslužena.
Na kraju utakmice upao je Červar u verbalni okršaj s jednim igračem Bjelorusije (čini se kako je to bio Baranau?) kojem je navodno upao u putanju?
- Ma ništa nije bilo.  Znate kako ja hodam uz liniju lijevo-desno. Ali, sigurno se s njim nisam porječkao.
Vidjeli su to i neki inozemni novinari pa su tražili objašnjenje toga na engleskom. Lino je već kroz smijeh ponovio.
- Ništa nije bilo. Kažem, tako ja hodam uz aut liniju.
Utakmica s Bjelorusijom nije pretjerano ohrabrujuća uoči onoga što stiže. Brine li što Červara?
- Brine. Sigurno. Moramo više trčati, moramo se bolje vraćati u obranu. Podsjetimo, igramo bez najboljeg igrača na svijetu. Nikome ne bi bilo lako da u sastavu nema najboljeg na svijetu. Imamo vanjsku liniju, danas je mali Marko (Mamić) zabio pet pogodaka, a ne igra uopće napad u klubu. Treba nam sigurno jača i čvršća zona.
Slijedi Norveška koja je slična stilu igre kao Švedska.
- Ne budemo li se vraćali Norvežani će nast pretrčati. Oni su viceprvaci svijeta. Jasno, oni su favoriti. Bit će to vrlo teška utakmica. Ali, sutra je novi dan.
Pitali su Linu makedonski novinari o nastupima makedonske reprezentacije?
- Nikada nisu ljepše igrali. Talent je prerastao u vrhunski rukomet. Znači da smo dobro radili. Imaju nekoliko igrača iz mojeg kluba, Taleski je prerastao u vrhunskog igrača. Ponosan sam na sve njih. K.Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike