Sport
AUSTRALIAN OPEN

Donna ipak nije mogla puno protiv slavljenice Kerber
Objavljeno 18. siječnja, 2018.

Srijeda u Melbourneu nije bila dan hrvatskih tenisačica. Mjesto u 3. kolu prvog Grand Slama sezone pokušale su uhvatiti Osječanka Donna Vekić te Mirjana Lučić Baroni, ali obje su naišle na “zid”.

Donna Vekić dobro se predstavila na Australian Openu, u 1. kolu je svladala Japanku Hibino, ali ždrijeb je ovaj put nije htio i mazio. Već je drugo kolo nosilo dvoboj s igračicom koja je prije godinu i pol bila najbolja na svijetu, tenisačicom koja je 2016. osvojila naslov pobjednice Australian Opena, potom i US Opena, Njemicom Angelique Kerber. Njemica je u 2018. ušla u punom zamahu, još nije izgubila meč, a moć je demonstrirala i protiv osječke tenisačice.

Kerber je sjajno krenula u Margaret Court Areni i povela 4:1, Donna se vratila na 4:4 i kada se činilo da stvari postaju zanimljive i neizvjesne, Osječanka je opet izgubila početni udarac, a Njemica potom lagano dobila prvi set. I furiozno krenula u drugi. U Donninoj igri bilo je sve više pogrešaka, Kerber je potpunu preuzela kontrolu i dominaciju te je na kraju slavila sa 6:4, 6:1.

Poraz u 2. kolu doživjela je i lanjska senzacija Australian Opena Mirjana Lučić Baroni, koja se još uvijek bori s ozljedom ramena. Iako je Bjeloruskinja Aliksandra Sasnovič bila suparnica koja se može proći, Mirjana nije imala izgleda. Bjeloruskinja je posao završila za manje od sat vremena i pobjedom od 6:3, 6:1 odjurila u 3. kolo. Donnin servis u srijedu je bio loš, a servis Lučić Baroni katastrofalan. Napravila je pet dvostrukih pogrešaka, čak je pet puta gubila svoj početni udarac, previše toga je darovala, a Sasnovič je itekako dobro koristila te poklone.

Srijeda, dakle, nije bila dan hrvatskog tenisa u Melbourne Parku, na terenu dvije tenisačice, ali obje su ostale bez 3. kola Australian Opena. I. Liović

Federer lako, Wawrinka ispao

Donna je u Margaret Court Areni odradila dnevni meč, a na isto mjesto u večernjem programu izišao je njezin dečko, deveti nositelj australskog turnira Stanislas Wawrinka. I doživio šok. Neprepoznatljivog i indisponiranog Wawrinku u 2. kolu pobijedio je Amerikanac Tennys Sandgren sa 6:2, 6:1, 6:4. Wawrinka je ispao, ali drugi Švicarac, Roger Federer, nije dopustio iznenađenje. Federer je nastavio prema planu i na drugoj prepreci svladao Jan-Lennarda Struffa sa 6:4, 6:4, 7:6 (4). U 3. kolo su otišli i Novak Đoković,

Dominic Thiem, Alexander Zverev, Fabio Fognini, Juan Martín Del Potro, Richard Gasquet...

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike