Tehno
SONY NA CES-U

Predstavio najnoviji asortiman proizvoda
Objavljeno 19. siječnja, 2018.

Na sajmu CES 2018 tvrtka Sony predstavlja nove proizvode i utire put prema budućnosti pomoću umjetne inteligencije i robotike, automobilskih vizualnih senzora i drugih sadržaja

Nova serija 4K OLED BRAVIA AF8 televizora opremljena je 4K HDR procesorom za sliku X1 Extreme zajedno sa Sony jedinstvenom tehnologijom Acoustic Surface koja izaziva vibriranje ekrana i omogućava da se zvuk reproducira direktno s TV ekrana, a koja je primijenjena u prošlogodišnjoj odlično prihvaćenoj seriji A1. Ova serija dopunjava asortiman 4K OLED BRAVIA televizora novim dizajnom kojim se zauzeta površina svodi na najmanju moguću mjeru, što omogućava da se televizor AF8 postavi na više različitih mjesta. Ova serija pruža duboku i besprijekornu integraciju slike i zvuka, kao što to može samo Sony.

HT-ZF9 i HT-XF9000 su tanki soundbar zvučni sustavi koji se savršeno uklapaju pokraj vašeg BRAVIA televizora. Oba soundbar sustava podržavaju Dolby Atmos i DTS:X, najnovije audioformate. Opremljeni Sony revolucionarnom Vertical Surround Engine tehnologijom, prednji zvučnici i jednog i drugog modela mogu potpuno sami proizvesti trodimenzionalni zvuk. Konkretno, HT-ZF9 je prvi svjetski 3.1-kanalni soundbar sustav koji podržava Dolby Atmos. Njegovim kombiniranjem sa serijama televizora AF8 i XF90 kompatibilnim s Dolby Vision tehnologijom, kao i s UBP-X700 4KUltra HD Blu-Ray playerom, dobiva se stvarno dubok doživljaj koji spaja 4K HDR kvalitetu slike s najnovijim audioformatom.

Osim toga, bežične stereoslušalice WF-SP700N s potiskivanjem buke donose neusporedivu kvalitetu zvuka koja podržava aktivan stil života i mogu se pohvaliti da pripada među potpuno bežične prve slušalice na svijetu koje imaju funkciju potiskivanja buke i otpornost na prskanje (IPX4). Sada možete posvetiti punu pozornost sportu ili vježbi kojom se trenutačno bavite i uživati u omiljenoj glazbi, a ne brinuti se zbog vanjske buke, znoja ili kiše. Ambient Sound režim također vam omogućava propuštanje vanjskog zvuka tijekom vježbanja, ali i slušanje glazbe. Osim toga, najavljen je i WI-SP600N kao sportski model u kategoriji bežičnih slušalica s trakom iza vrata.

Na sastanku o korporativnoj strategiji, u lipnju 2016. godine, Sony je najavio da će imati za cilj sjedinjavanje postojećih prednosti u području audio i videotehnologije, senzora i mehatronike, umjetne inteligencije, robotike, u komunikacijama i drugim elementima kako bi ponudio nove prijedloge. Od tada Sony neprestano radi na brojnim projektima u spomenutim područjima. Jedan takav projekat je Aibo, autonomni robot za zabavu, koji će biti izložen na sajmu CES, prvi put izvan Japana.M.R.

Najčitanije iz rubrike