TvObzor
SKRIVENA LJUBAV - NAJEMOTIVNIJI NASLOV GODINE

Film koji ne skriva ništa, već otkriva ljepotu ljubavi
Objavljeno 19. siječnja, 2018.

Jedan od najboljih filmova godine, koji se ujedno spominje i kao najemotivniji, dolazi na domaća kinoplatna. S tri nominacije za Zlatni globus te četiri nominacije za nagradu BAFTA, “Skrivena ljubav” (Call Me By Your Name) oduševila je i kritiku i publiku. Film je savršena ljubavna priča, emotivno iskustvo koje će gledatelje potpuno osvojiti. Priča je to koja nadilazi podjelu na spolove i odjekuje među filmskim fanovima diljem svijeta. Ovaj, pomalo kontroverzni film ruši sve tabue, što je oduševilo i kritičare i gledatelje te na Rotten Tomatoes trenutno ima zavidnih 98 posto. “Skrivena ljubav” potpuno neskriveno osvaja nominacije i nagrade, i to prije svega u kategorijama najboljeg filma i najbolje debitantske uloge.

Inteligentan, emotivan i senzibilan, s prekrasnim prizorima talijanske prirode, stvara magičnu atmosferu te je na trenutke više nalik na razglednice nego na film. S obzirom na to da je radnja smještena upravo u Italiji, kroz cijeli film proteže se karakteristična talijanska kultura i sva ljepota te zemlje.

Skrivena ljubav temelji se na bestseler romanu “Call Me By Your Name” autora Andrea Acimana, koji govori o jednoj poznatoj priči ispričanoj na nevjerojatno prekrasan način. Svi elementi u ovom filmu nose epitet “najljepši”, pa tako i soundtrack u kojem se posebno ističe Sufjan Stevens s pjesmom “Mystery of Love”. No svakako ono što najviše film diže na ljestvici kandidata za Oscara je fantastična glumačka postava u kojoj se najviše istaknuo mladi Timothée Chalamet, kojemu je ovo prvi potencijalno oskarovski naslov.

U filmu se gledatelji upoznaju sa 17-godišnjim Eliom (Timothée Chalamet) koji provodi ljeto veoma opušteno sa svojim roditeljima u jednom talijanskom selu. Uzbuđenje dolazi u obliku visokog, preplanulog američkog pomoćnika istraživača Olivera (Armie Hammer) koji je došao u zemlju raditi s Eliovim profesorom i ocem (Michael Stuhlbarg). U početku Elio oprezno pozdravlja pridošlicu. Iako izmišlja sve više razloga kako bi provodio vrijeme s Oliverom, Elio ga ismijava, kao dijete obrazovanih akademika, između ostalog i njegov američki naglasak.

Njihovi verbalni sukobi počinju poprimati erotsku notu, te nakon što konačno konzumiraju svoj flert – prvim poljupcem koji je istovremeno razigran i seksi – nemoguće ih je razdvojiti. Iako će kraj Oliverova boravka u Italiji poremetiti njihov odnos, ovo je Eliova prva ljubav i, iako je njihova afera možda kratka, ono što je zatitralo u Eliovu srcu i mislima, ostat će tamo zauvijek.

Film je režirao Luca Guadagnino, a u glavnim ulogama igraju Armie Hammer, Timothee Chalamet, Michael Stuhlbarg, Amira Casar i Esther Garrel.

Film “Skrivena ljubav” možete pogledati od 1. veljače u domaćim kinima. (N.K.)

 
Možda ste propustili...

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

U TREĆOJ EMISIJI POPULARNOG SHOWA

“Zvijezde pjevaju” šansone i pop

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata

Najčitanije iz rubrike