Osijek
PREDSTAVLJENA KNJIGA “ŽETVA U POLJU OTROVA”

Gugin je roman fikcija koja crpi inspiraciju iz stvarnih događaja
Objavljeno 17. siječnja, 2018.

Na osječkoj se promociji knjige “Žetva u polju otrova” autora Ante Guge u utorak tražilo mjesto više. Nastavak je to suradnje između Hrvatskoga društva logoraša srpskih koncentracijskih logora OBŽ-a i nakladnika Despot infiniusa.

Kako je istaknuo predsjednik HDLSKL-a Damir Buljević, “Žetva u polju otrova” nije znanstvena publikacija, nego roman koji na zanimljiv i shvatljiv način približava događaje iz Domovinskog rata mlađim generacijama.

- Ova je knjiga posvećena ratnim reporterima, što se vidi i kroz to da je glavni lik i narator ratni reporter. Roman prati dvije paralelne priče - jedna je smještena u dvadesete godine prošloga stoljeća, a druga počinje u ranu jesen 1991. U ovoj se suvremenijoj priči posvećujem nekim zbivanjima koja su imala velikog utjecaja na proces međunarodnog priznanja Republike Hrvatske. I upravo zato došao sam predstaviti knjigu 15. siječnja u Vukovar i dan poslije u Osijek - kazao je Gugo.

Gugin je roman ono što se naziva popularno ispričana povijest - to je fikcija koja crpi inspiraciju iz stvarnih događaja. Priča je to o članovima jedne obitelji koji doživljavaju stradanje zbog zabranjene ljubavi, one između Hrvata i Srpkinje, odnosno katolika i pravoslavke. To je događaj koji je jako utjecao na njihove sudbine koje su imale svršetak u krvavom ratu devedesetih.

- Ideja za roman stara je dvije godine, dakle, javila se neposredno nakon što sam završio pisati svoju prethodnu knjigu “Oluja koju nismo mogli izbjeći”. Samo pisanje ovog romana od 362 stranice trajalo je između sedam i osam mjeseci - dodao je Gugo. A. Andrejek

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike