Osijek
HUMANITARNA UDRUGA RIJEKA LJUBAVI

Ministarstvo nastavlja s pružanjem pomoći kroz “pakete života”
Objavljeno 17. siječnja, 2018.

Humanitarna udruga Rijeka ljubavi skrbi se o obiteljima u potrebi zahvaljujući donacijama hrane, ali i novčanim potporama koje pristižu od stalnih i novih donatora. Štefica Čučak, predsjednica udruge, kaže kako su upravo primili novčane donacije od Marija Topića iz Drniša (1000 kuna), Mihaele Matovine iz Sesveta (100 kuna) i Melite Pašić iz Osijeka (100 kuna).

- Sve što nam građani uplate utroši se za nabavu namirnica kojima punimo pakete života. Srećom, naši ljudi imaju velika nesebična srca i suosjećaju s onima koji su u socijalnoj potrebi. Raduje me i to što mnogi naši sugrađani koji su se odselili u inozemstvo zbog posla nisu zaboravili na Osijek pa šalju pomoć. Zahvaljujući svim donatorima premošćujemo ovo vrijeme dok nam ponovno ne krene Projekt ublažavanje siromaštva. Imamo i obećanje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da će se nastaviti suradnja i potpora udrugama sličnima našim – kaže Štefica Čučak.

Stjepan Ribić, predsjednik uprave Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje, potvrdio nam je da je Projekt ublažavanja siromaštva u fazi evaluacije i misli da će ju proći, te dodao kako je to peti projekt koji njegova agencija priprema i odrađuje za Rijeku ljubavi.

Čučak pak naglašava kako su iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku obaviješteni da je projekt pod nazivom “Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i osnovne materijalne pomoći - faza II” prošao prvu fazu administrativne provjere i upućen je na sljedeću fazu procjene kvalitete.

- Ovo je najljepša vijest koju je humanitarna udruga Rijeka ljubavi mogla dobiti ulaskom u novu godinu, jer zahvaljujući tom projektu u našem gradu neće biti gladnih. Očekujemo da bi realizacija tog projekta mogla početi u veljači - navodi Čučak. D. Pejić

Raduje me i to što mnogi naši sugrađani koji su se odselili u inozemstvo i dalje šalju pomoć - kaže Čučak

Možda ste propustili...

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

URUČENE USPOMENICE NA MEMORIJALNU HODNJU OSIJEK - VUKOVAR

Svake godine sve više učenika želi dati svoj obol žrtvi Vukovara

Najčitanije iz rubrike