Crna kronika
AKCIJA PU VUKOVARSKO-SRIJEMSKE

Uhićena petorka zbog preprodaje heroina i kokaina
Objavljeno 18. siječnja, 2018.

Zbog dilanja, između ostaloga i heroina i kokaina, operativci Odjela za droge PU vukovarsko-srijemske proveli su kriminalistička istraživanja nad 38-godišnjakom iz Osijeka, 42-godišnjakom, 44-godišnjakom i 57-godišnjakom, svi iz Vinkovaca, te 57-godišnjakom iz Vukovara. Službeno ih se sumnjiči da su se bavili preprodajom heroina i kokaina na području Vinkovaca, Vukovara i Osijeka.

Kod njih je pronađeno i oduzeto 115 grama heroina, dva grama kokaina, 25 grama marihuane, 29 tableta Suboxone te vaga za precizno mjerenje. Svi su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku, nakon čega im je sudac istrage odredio istražni zatvor.

U izvješću se dodaje kako su policijski službenici, provodeći aktivnosti u suzbijanju konzumiranja droga, na području Vinkovaca, Županje, Vukovara i Otoka, prekršajno prijavili osam osoba i oduzeta im je i manja količina tableta koje se nalaze na popisu opojnih droga, te manja količina marihuane.

Kako nam je rekao glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović, tijekom 2017. najistočnija policijska uprava ostvarila je sveukupno 119 zapljena i u većini slučajeva riječ je o marihuani, amfetaminima tzv. speed i ecstazy, te MDMA, dok je u 2016. bilo 100 zapljena droga, većinom marihuana i speed.

- Kod pronalaska manjih količina droge prema počiniteljima se podnose prekršajne prijave iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge, dok smo prema osobama za koje se sumnja da su drogu prodavali, dilali, podnosili kaznene prijave iz čl. 190. Kaznenog zakona. Kod dilera, u većini slučajeva, radi se o recidivistima ili osobama koje su već i ranije bile prijavljivane za kaznena djela prodaje droga. Prošle godine provođene su operativne akcije usmjerene na suzbijanje preprodaje droga u blizini škola i na javnim mjestima kada smo podnosili prekršajne i kaznene prijave - kaže Domagoj Džigumović. Dodaje kako na graničnim prijelazima većinom plijene marihuanu i da su zamijetili kako je trend uživanja tzv. sintetičkih droga amfetamina speed i ecstazya, metamfetamina - MDMA i to kod mlađe populacije, dok nisu evidentirane zapljene heroina.

Miroslav FLEGO

odluka suca

PETORICI JE ODREĐEN ISTRAŽNI ZATVOR

ŠVERC 16 KG MARIHUANE

U utorak, oko 3.20 sati, na graničnom prijelazu Slavonski Šamac policajci i carinici kontrolirali su automobil njemačkih oznaka kojeg je vozio 40-godišnjak. Pregledom vozila pripadnici Područja jedinice Službe za mobilne jedinice Vukovar u prtljažnom su prostoru i ispod tapacirunga uočili pakete oblijepljene PVC folijom. Ishodovan je sudski nalog nakon čega je automobil detaljno pretražen. U prostoru za rezervni kotač i u braniku vozila pronađeno je 15 paketa ukupne težine 15,8 kilograma marihuane. Policija je 40-godišnjaka predala pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike