Mozaik
HLADNO PIVO IZNENADILO FANOVE U ROCKMARKU

“Secret session”: Grupa Hladno pivo održala tajni nastup
Objavljeno 18. siječnja, 2018.

U utorak, 16. siječnja, u zagrebačkoj glazbenoj knjižari Rockmark održana je jubilarna 200. po redu svirka akustičnog serijala “Akustika”, za koju je pripremljeno posebno ‘Secret Session’ izdanje. Kako je i najavljeno, ime izvođača nije bilo poznato do samog početka svirke te je stoga tek dolaskom glazbenih gostiju na pozornicu Rockmarka otkriveno kako je riječ o skupini Hladno pivo!

- Večeras nas je dopao zadatak da ovdje pokušamo odsvirati nešto akustično, što baš nije naša uža specijalnost - riječi su kojima je Mile Kekin započeo ovo glazbeno druženje te nastavio s uvodom u prvu pjesmu na set-listi - “Čelične zavjese”, koja je ujedno i prva pjesma u karijeri Hladnog piva. Pjesmu za pjesmom, posebna je energija ispunila Rockmark, a Hladno pivo je kroz priču i kratko akusticiranje, okruženo glazbenim knjigama, okupljenoj publici priuštilo poseban akustični koncert i izdanje u kojem ih rijetko viđamo.

Do brojke od 200 svirki u redovitom programu Akustika je došla korak po korak - održavajući se kroz osam sezona utorkom u Rockmarku od 2010. godine.

- Velika je čast imati priliku na našoj malenoj pozornici ugostiti ovako afirmirano glazbeno ime i to još u povodu nama značajnog jubilarnog 200. akusticiranja. Još jednom zahvaljujemo Hladnom pivu što se odazvalo našem pozivu i prihvatilo ovaj mali izazov - istaknuli su organizatori programa.

Hladno pivo ove godine obilježava 30 godina svog rada te tom prigodom priprema seriju posebnih koncerata, koju će započeti dvodnevnom rezidencijom u Maloj dvorani Doma sportova u Zagrebu, gdje će koncerte održati 2. i 3. ožujka. Ulaznice za dvodnevno koncertno slavlje u Zagrebu dostupne su na službenim prodajnim mjestima - u glazbenoj knjižari Rockmark, Dirty Old Shopu, Aquarius CD Shopu, Dancing Bearu i na Eventimovim prodajnim mjestima. T.K.

U Maloj dvorani Doma sportova u Zagrebu koncerte će održati 2. i 3. ožujka

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike