Mozaik
1. ROĐENDAN KARAŠICKE REPUBLIKE

Šajeta i Vitasović u valpovačkom dvorcu
Objavljeno 18. siječnja, 2018.
Mladi iz Belišća i Valpova proglasili su je u svrhu bolje suradnje gradova

Karašicka Republika Belišća i Valpova ove veljače slavi svoj prvi rođendan, i to koncertom Šajete i Alena Vitasovića.

- Godinu dana prošlo je otkako su mladi iz Belišća i Valpova proglasili Karašicku Republiku kako bi potaknuli bolju suradnju spojenih gradova. Dosta se toga odonda promijenilo, a spontana je Republika preko šaljivog statuta, zastave i himne izrasla u respektabilnu udrugu s oko 150 članova - priopćio nam je Mislav Matišić, jedan od inicijatora osnivanja Republike, dodajući da ove godine fašnik počinje 3. veljače, kada će se na lijevoj obali Drave, u prostorijama udruge Zvono, izabrati novi Grofmann (spoj valpovačkog grofa Normanna Prandaua i belišćanske obitelji Gutmann), koji će naslijediti prvu Grofmannicu Dinu Ivanović i na tjedan dana preuzeti vlast u gradovima.

Ove godine su se u organizaciju Republike uključili i gradovi Belišće i Valpovo prepoznavši potencijal te lijepe priče. Prva subota rezervirana je za sportsko-kulturni sadržaj na ledini između dva grada: od rock (Bikini Motel, Revolucija) i DJ koncerata (Reunited) do maskonogometa, ženograničara, izrade slamnatog pusta (Slama Land Art) i izložbe ljudi. Preko tjedna Republika će se zabavljati pub-kvizovima i karaokama, a vrhunac će biti koncert Vitasovića i Šajete 10. veljače u valpovačkom dvorcu. Istarski dvojac se, doznajemo, oduševio pričom Karašicke Republike te je u vrijeme fašnika odlučio potegnuti sve do Slavonije kako bi uz hitove „Gušti su gušti“ „Ja ne morem bez nje“ „Moji koraki“ „Party za ekipu“ dočarao dašak riječkog karnevala! Kako neslužbeno doznajemo, iskusnu ekipu iz zvončarskog kraja domaćini će pokušati uplašiti i Petaračkim bušama!

Suorganizatori koncerta i fašnika Karašicke Republike su Grad Valpovo, Grad Belišće, Savjet mladih Osječko-baranjske županije, TZ Grada Valpova, TZ Grada Belišća, udruga Zvono i kavana Katančić. Cijena ulaznice je 40 kuna (50 kuna na dan koncerta), a mogu se kupiti u kavani Katančić, CB Passage, CB Prandau, CB City, CB Space (Valpovo), Romberg Pub, CB Cubano (Belišće), CB College, CB Viva, CB Peppermint (14-16), CB Viva (Osijek), CB Roko, Beer Gardenu (Našice), CB Glenn's (Donji Miholjac) i Green Room Pubu (Beli Manastir). L.Aničić

Lidija ANIČIĆ

3. veljače

POČINJE FAŠNIK NA LIJEVOJ OBALI DRAVE

Možda ste propustili...

MANIFESTACIJA “DJECA SA SELA U KOLU SU VESELA” U VOĆINU

Održavanje dječje smotre najbolji je način da čuvamo svoju folklornu tradiciju

FILM U HRVATSKA KINA DOLAZI 25. SRPNJA

Kad je Deadpool sreo Wolverinea

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix

Najčitanije iz rubrike