Mozaik
S DEBUT ALBUMA “SAMO”

Nina Kraljić izdala je novi singl “Lay You Down”
Objavljeno 17. siječnja, 2018.

Sa svog debitantskog albuma “Samo” Nina Kraljić objavljuje novi singl, autorsku pjesmu “Lay You Down”, koja je od danas dostupna za radijski eter, dok će u petak, 26. siječnja, biti objavljena u digitalnom obliku, s pratećim videospotom. Kratkom objavom na svojoj službenoj facebook-stranici Nina je nedavno dala naslutiti da priprema glazbene novitete – otkrivši fotografiju sa snimanja videospota, otkrila je kako priprema objavu novog singla, a to je upravo njezina autorska pjesma na engleskom jeziku “Lay You Down”.

- Pjesmu “Lay You Down” napisala sam prije pet godina. Zapravo sam spojila dvije svoje pjesme u jednu shvativši da se vrte oko iste ideje. Nije napisana u 15 minuta kao druga autorska pjesma s albuma “Lullaby”, već je stvarana kroz neki proces od mjesec dana. Do same realizacije prošlo je dosta vremena s obzirom na to da je ovo moje otvaranje prema publici u kantautorskom svjetlu, ali obje pjesme vezane su uz moj privatni život i intimna iskustva. U ovom slučaju radilo se o šestogodišnjoj vezi. Dok pišem pjesmu, uvijek prvo čujem melodiju te sam imala sreću i privilegij tijekom snimanja Eurovision song contest pjesme “Lighthouse” upoznati Taniu Saedi, divnu i talentiranu glazbenicu, koja mi je pomogla tekst pjesme podići na višu razinu na određenim mjestima - otkriva Nina. “Lay You Down” nasljeđuje singl “Negdje”, predstavljen krajem rujna prošle godine, a ujedno je i prvi Ninin singl na engleskom jeziku, nakon eurovizijskog “Lighthouse”. Za produkciju je zaslužan Ivan Popeskić, a zanimljivo je kako pjesmu autorski potpisuju Nina i austrijska autorica Tania Saedi.

Novi video snimljen je u Palači Dverce, a redateljski ga potpisuju Zvonimir Murković & Dora Borovička. Video će biti objavljen 26. siječnja na njezinom službenom YouTube VEVO kanalu. Osim novim singlom i videospotom, Nina Kraljić 2018. godinu započinje i svojim prvim koncertnim nastupom u Ljubljani – ovog petka, 19. siječnja, nastupit će u Kinu Šiška, u sklopu „Manca Udovič ft. Nina Kraljić: Romanca glazbene večeri”. Svoje prvo studijsko izdanje „Samo“ Nina Kraljić kreirala je sa svojim glazbenim timom, koji čine cijenjene autorice glazbe i teksta – Ines Prajo i Arjana Kunštek te producenti Tihomir Preradović i Ivan Popeskić. T.K.

“Lay You Down” nasljeđuje singl “Negdje”, predstavljen krajem rujna prošle godine

Možda ste propustili...

KRATKI FILM REDATELJA NEBOJŠE SLIJEPČEVIĆA

Hrvatski film u selekciji Cannesa

VLASNICI AUTOPRAONICA TRLJAJU RUKE

Saharski pijesak “okupirao” Atenu

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

Najčitanije iz rubrike