Kultura
U OSNOVNOJ GLAZBENOJ ŠKOLI “KONTESA DORA” U NAŠICAMA

Đana Kahriman i Ivana Jelača izvele skladbe glazbenih diva
Objavljeno 18. siječnja, 2018.

NAŠICE - U koncertnoj dvorani Osnovne glazbene škole “Kontesa Dora” Našice održan je koncert vrlo senzibilna naziva “Žene u glazbi”, na kojem su glazbene dive Dora Pejačević, Clara Shumann, Maria Theresia von Paradis i Fanny Mendelssohn bile predstavljene violinisticom Đanom Kahriman i dubrovačkom pijanisticom Ivanom Jelača.

Našička publika uživala je u koncertu, a mogla je pogledati i izložbu o životnim putovima istaknutih glazbenica čija je vrijednost bila rijetko priznata. Koncert je održan pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije, Grada Našica i Mjesnog odbora Našice.

Koncert je priredila Udruga za promicanje izvedbenih umjetnosti “Sve je ostalo glazba”, u povodu 95. godišnjice smrti Dore Pejačević, slavne hrvatske skladateljice koja je živjela u Našicama. Ovo je prvi u nizu koncerata pod nazivom “Žene u glazbi”, u čast Dore Pejačević, koji je osmislila pijanistica Ivana Jelača, propitujući ulogu skladateljica i izvođačica kroz povijest. Koncerti će se održati i u Zagrebu i Dubrovniku. S.F.

Možda ste propustili...

PJEVAČKO DRUŠTVO SVETOGA JOSIPA OSIJEK NASTUPILO U CRKVI SVETOG KRIŽA U TVRĐI

Uskrsni koncert pred mnoštvom vjernika

PREDSTAVLJENA KNJIGA MIRJANE KASAPOVIĆ: ZBOGOM POSTJUGOSLAVENSTVU!

"Jugoslavija je bila najneuspješnija europska država 20. stoljeća"

POD NAZIVOM “CRTAM. STVARI POSTAJU ČUDNE”

Izložba umjetnice Marije Ančić u Galeriji Kulturnog centra Osijek

Najčitanije iz rubrike