Sport
SRBIJA – ISLAND

I Srbi idu u Zagreb
Objavljeno 16. siječnja, 2018.

Srbija je bila blizu da već nakon svoga susreta s Islandom osigura nastup u drugom krugu. Poljuljane atmosfere u svlačionici i već otpisani s EURA bili su u prigodi dobiti susret s četiri razlike, što bi im izravno donijelo drugi krug i odlazak u Zagreb. Naime, minutu prije kraja poveli su Srbi 29:26. Uspjeli su obraniti islandski napad, a nakon time-outa Jovice Cvetkovića do kraja je ostalo sedam sekundi. Posljednji šut izveo je Nenadić, no obranio ga je Gustavsson. Srbi su izgubili, ali na kraju večeri su se ipak veselili. Naime, na ruku im je išao rezultat iz posljednje splitske utakmice. Čekali su Srbi taj zadnji susret u skupini, sraz Hrvatske i Švedske i navijali za Skandinavce. Pobjeda Švedske značila je za Cvetkovićevu momčad odlazak u Zagreb, a za Island povratak kući. Iako su Srbi sumnjali da Šveđani mogu pobijediti, to se ipak dogodilo i Srbija je nastavila put na EP-u. Uz Šveđane i Hrvate iz Splita u Zagreb idu i Srbi, dok Islanđani pakuju kofere i vraćaju se kući. Iako se takav rasplet uoči posljednjeg kruga činio pravo čudo, u sportu je sve moguće, Islanđani koji su na startu dobili Švedsku na kraju su ispali najveći gubitnici skupine A. K. L.

Srbija                 29  (12)
Island                 26  (12)

SPLIT – Spaladium Arena. Gledatelja: 5000. Suci: Raluy Lopez Oscar i Sabroso Ramirez Angel (oba Španjolska).

SRBIJA: Cupara (8+1), Ivanišević, Šešum 5, Vujić 2, Đukić, Beljanski, Nenadić 3(2), Radivojević 5, Marković, Đorđić 1, Ilić 4 (1), Crnoglavac, Jovanović 3, Zelenović 4, Marsenić 2 i Obradović.

ISLAND: Gustavsson (14+0), Kristjansson 4, Palmarsson 4, Karason 3, Hallgrimsson, Atlason, Elisson, Sigurdsson 8, Gislason , Gudmundsson 4, Magnusson, A.T. Gunnarsson 3(2), Bjorgvinsson, Arnarsson, B.M. Gunnarsson i Smarason.

SEDMERCI: Srbija 3(3), Island 4(2); ISKLJUČENJA: Srbija 6 minuta (Šešum 2, Marsenić 2+2), Island 8 minuta (Karason 2, Gudmundsson 2+2, G.M. Gunnarsson 2).

Najčitanije iz rubrike