Sport
JEDAN PRIJETIO “KAUBOJIMA“, A DRUGI ĆE “VATRENIMA“

Gunnarssoni: U zadnje vrijeme često se susrećemo
Objavljeno 15. siječnja, 2018.

Na Islandu je rukomet dugo bio sport “broj jedan“. Sve do pojave njihove nogometne reprezentacije na Europskom prvenstvu i senzacionalne pobjede nad Englezima. Premda će većina od 300 tisuća Islanđana ipak radije ljeto provesti u Rusiji, rukomet nije izgubio svoju publiku. Neki od otočana godišnji će u siječnju potrošiti u Splitu, a u lipnju u Rusiji. Jedan posve slučajan razgovor ispred Spaladium Arene s bračnim parom s Islanda u zrelijim godinama otkrio nam je kako je to upravo njima plan za ovu godinu. Zbog čega su se odlučili bodriti i islanske rukometaše na EP-u i njihove nogometaše na SP-u otkrio nam je ženski dio ovoga simpatičnog para.

- Znate, naš sin igra u rukometnoj reprezentaciji - Arnor Thor Gunnarsson. A njegov brat, naš drugi i mlađi sin Aron, član je nogometne reprezentacije Islanda!

Znači, i u Splitu i Rostovu gledat ćete sudar reprezentacija Hrvatske i Islanda?

- Da, u posljednje vrijeme često se susrećemo. Vjerujem da ćemo u Rusiji pobijediti. Opet - rekla je mama Gunnarsson prisjećajući se našeg nogometnog susreta u Reykjaviku.

Otkrili su kako je “pater familiasu“ draži rukomet, a majci nogomet. Sviđa im se u Hrvatskoj.

- Stvarno je lijepo. Uživamo. I prilično sve povoljno. Na žalost, nećemo u Zagreb. Došli smo samo na ove tri utakmice u Split. Na ljeto idemo u Rusiju.

Otac Gunnarsson spomenuo je kako pozna Luku Kostića, nekadašnjeg igrača Osijeka, koji je na Islandu vodio mlađe uzraste tamošnjih reprezentacija. Kada spominju Hrvatsku, jednoga Hrvata posebno cijene.

- Kada su igrali s Hrvatskom, sin Aron mijenjao se za dres s Lukom Modrićem. Imamo ga kod kuće, držimo ga na posebnom mjestu.

Poželjeli smo jedni drugima puno sreće. U Splitu je bolja bila Hrvatska, nadamo se da će biti i u Rostovu. K. Lacković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike