Sport
ZAVRŠENA “ZIMA” U ORAHOVICI

Orahovački duhovi prvi put na tronu
Objavljeno 16. siječnja, 2018.

Nakon 18 natjecateljskih dana završeno je 30. izdanje malonogometnog turnira Zima u Orahovici koji je i ove godine organizirao cafe-bar Blues.

Pred punim tribinama orahovačke sportske dvorane, u sjajnoj navijačkoj atmosferi odigran je finalni dan, osam utakmica plus susret za treće mjesto kod seniora. A naslov velikog pobjednika “Zime” proslavili su - Orahovački duhovi.

Dan su otvorili najmlađi, uzrast do osam godina, gdje su do završnice došli Škole nogometa FEŠK iz Feričanaca i Papuk iz Orahovice. Nakon 1:1 u regularnom dijelu Orahovčani su slavili udarcima sa šest metara. U uzrastu do 10 godina slavio je NK Voćin, kao i u kategoriji do 12 godina. U uzrastu do 14 godina sastale su se dvije momčadi Škole nogometa FEŠK Feričanci, a slavila je druga pod nazivom ŠN FEŠK Auto Vukoja. U konkurenciji do 16 godina najbolja je bila momčad NK Mladost OPG Rukavina Čačinci, a potom je uslijedilo finale veterana u kojem je su se sastali slatinski rivali - Auto servis INO i Stanje šoka. Slavili su minimalnom pobjedom ''serviseri'. U konkurenciji ''mjesta'' uvjerljivo su slavili Čačinčani, a sve je to bilo samo “zagrijavanje” za najuzbudljiviji dio večeri i izlazak na scenu seniora. Prvo je odigran susret za treće mjesto u kojem su snage odmjerili CB Centar iz Voćina i Ortran Orahovica, a zasluženu broncu oko vrata stavili su Voćinčani. Veliko finale bilo je rezervirano za domaće Orahovačke duhove te Legionare CB Aloha Feričanci. Obje su momčadi prvi put igrale u finalu, a utakmica je bila sjajna, prava malonogometna uživancija. O pobjedniku su odlučile nijanse, u posljednje dvije minute ušlo se s 2:2 i kada su svi očekivali šesterce, ukazao se Benjamin Radinković, koji je vješto iskoristio pogrešku obrane Legionara i poentirao za 3:2 i veliko slavlje Duhova koji su uz pobjednički i prijelazni pokal i zlatne medalje uzeli i novčanu nagradu od 20 tisuća kuna. Legionarima je pak pripalo osam tisuća kuna. Najboljim vratarom turnira proglašen je Vladimir Kelava iz Duhova, najbolji strijelac je Jurica Šantić (Lješnjak united Čačinci 12 golova), a najboljim igračem turnira proglašen je Bojan Gvozdenović iz Duhova. Fair play nagrada pripala je momčadi Treće poluvrijeme Pola-pola Borova.

Vladimir GRGURIĆ
Finalni dan

U8: ŠN FEŠK CB Sfera Feričanci - ŠN Papuk I Orahovica 1:3 (1:1); U10 NK Voćin - ŠN FEŠK Feraplast 2:1; U12: NK Voćin - ŠN Papuk Orahovica 5:0; U14: ŠN FEŠK Auto Vukoja - ŠN FEŠK Klesarstvo Kljajić 2:1; U16: Papuk Tours CB Bolero - NK Mladost OPG Rukavina 1:2; veterani: Auto servis INO - Stanje šoka 1:0; mjesta: Čačinci Čačinčani - Orahovica Treće poluvrijeme 7:4; seniori za 3. mjesto: CB Centar Voćin - Ortran 3:1; finale: Orahovački duhovi – Legionari CB Aloha 3:2.

Najčitanije iz rubrike