Sport
ZLATKO SARAČEVIĆ UOČI ŠVEDSKE

Rastemo kroz utakmicu, ali do kraja se sigurno nećemo ovako šetati
Objavljeno 16. siječnja, 2018.

Vezani članci

HRVATSKA – ŠVEDSKA (UTORAK, 20.30 SATI)

Očistiti i švedski stol pa u Zagreb krenuti sa četiri boda

Uoči utakmice sa Švedskom pred novinare je stao drugi Červarov asistent Zlatko Saračević. Zanimljivo je to da su prvi asistenti izborniku treneri dviju najboljih momčadi u Hrvatskoj, PPD-a Zagreb (Saračević) i Hrvoje Horvat (NEXE). No, ne dodiruju se klupske teme. Važan je jedan cilj, onaj u dresu hrvatske reprezentacije. Zasad ide sve prema planu.

- Vjerujem da smo u glavi već te dvije utakmice zaboravili. Švedska nam je iznimno važna utakmica. Cilj je ići u Zagreb s četiri boda. Nastavimo ovako kako je bilo. Hvala publici što je dosad napravila, trebat će podrška i poslije jer dolaze sve teže i teže utakmice - pričao je Saračević.

Je li Švedska najteži suparnik?

- Smatram da su bolja ekipa od Islanda. Nema veze što su izgubili. Na prošlom Svjetskom prvenstvu bili su fenomenalni, igrali su najkvalitetniji rukomet, ispali su tijesno od Francuza. Imaju fenomenalnu tranziciju, zato moramo imati nevjerojatan “rikverc“ za vraćanje u obranu. Napadački su raznovrsniji od Islanđana, ali počeli smo gledati njihove mane.

Nekadašnji desni vanjski komentirao je situaciju da danas u ekipi postoje tri desna vanjska.

Razgovaram sa svima, ali nekako s Lukom Stepančićem imam poseban odnos. Sva tri ljevaka su odlična. Rastemo kroz utakmicu, ali budimo realni, do kraja se sigurno nećemo ovako šetati. Volio bih, ali neće sigurno biti ovako.

Červar za prvi krug ima pravo na još jednu zamjenu. Hoće li je aktivirati prije Švedske? Možda uvesti Šimu Ivića, što bi doista bio raritet da u momčadi budu čak četiri desna vanjska, a računajući i desna krila šest ljevaka?

- Ha, to bi doista bilo jedinstveno. Budite uvjereni, Lino sigurno uvijek ima nešto u glavi. Uvijek o nečemu razmišlja - zaključio je Saračević. K.Lacković

Šveđani igraju brz, moderan rukomet i pogotovo su jaki u tranziciji

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike