Novosti
ANDREJ PLENKOVIĆ O SITUACIJI U HDZ-U:

U stranci nema nikakvih potresa
Objavljeno 15. siječnja, 2018.

Aktualna društvenopolitička zbivanja i pripreme za sjednicu Sabora bile su teme sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a održane u ponedjeljak poslijepodne. Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković, na novinarski upit ima li u stranci problema zbog prošlotjednih događaja - raspuštanja ličko-senjske organizacije HDZ-a, izbacivanja požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića iz stranke, te izjave ministrice Nade Murganić o obiteljskom nasilju, rekao je kako “nije bilo nikakvih posebnih potresa, više su oni prisutni u komentarima, nego što ih ima u samoj stranci”.

- Župan Tomašević nije prihvatio sugestiju Nacionalnog vijeća i Predsjedništva, stranka je proteklog tjedna donijela odluku o njegovom bezuvjetnom isključenju. Sve drugo funkcionira apsolutno normalno - rekao je Plenković.

- Prošli tjedan bio je sjajan, dobili smo informaciju o suficitu državnog proračuna, dobili smo izvrsnu vijest agencije Fitch, koja nam je za jedan stupanj podignula kreditni rejting. Na sve smo reagirali na način na koji treba reagirati. Žao mi je za nespretnu izjavu ministrice za koju je i ona sama rekla da je nespretna - rekao je Plenković.

Šef Vlade i HDZ-a osvrnuo se i na najavljeni posjet predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović Bosni i Hercegovini, rekavši kako Hrvatska podržava BiH u njenim reformama i procesu pristupanja EU.

- Dobro je da predsjednica ide u BiH i pošalje jasne poruke prijateljstva, ali i za interes Hrvata u BiH, kao konstitutivnog naroda, a to će ona zasigurno i učiniti - rekao je Plenković. D.Pav.

Možda ste propustili...

NACIONALNO I ETNIČKI MOTIVIRAN INCIDENT U PANČEVU U SRBIJI

Napadnuti hrvatski državljani, napadač pritvoren

Najčitanije iz rubrike