Osijek
RAZDVAJANJE HEP-OVIH DJELATNOSTI ZBUNILO KUPCE

Ni u Elektroslavoniji ni u Elektri nitko nije u stanju očitati dug?!
Objavljeno 16. siječnja, 2018.

Početkom godine, u tijeku razdvajanja opskrbne djelatnosti od djelatnosti operatora sustava Hrvatske elektroprivrede, građani su ostali zbunjeni novim načinom dostave stanja i (ne)mogućnosti saznavanja preostalog duga za električnu energiju. Štoviše, nije im jasno ni moraju li se obratiti HEP Elektroslavoniji, na Šetalištu Petra Preradovića 1a, ili pak HEP Elektri, u Ulici cara Hadrijana 3.

- Pretposljednjeg dana u prosincu očitala sam stanje više i niže tarife. Također, u drugom stanu željela sam svesti račune na nulu i kad sam zbog svih tih informacija nazvala na broj 0800/300-408, uputili su me na Preradovićevo šetalište. Tamošnji službenik nije me ni pogledao, nego je odmah prekinuo sva moja pitanja i rekao da očitanje ostavim u kutiji kod portira, a da se za sve što me zanima obratim u Ulicu cara Hadrijana 3. To je rekao svakome tko se ondje našao - počela je priču sugrađanka s Juga 2 koja je željela samo doznati stvarni iznos duga za dvije nekretnine i platiti ga. Međutim, kaže kako je ostala kratkih rukava, jer prema očitanom stanju na brojilu ni u Ulici cara Hadrijana nije mogla doznati pravi iznos. Kad je upitala za iznos u stanu gdje nije samoočitač, rečeno joj je da se radi na aplikaciji i da će obračun dobiti naknadno.

- Čini se da ću morati platiti dva računa, no i to mi ne bi bio problem da su građanima lijepo objasnili o čemu se radi. Ovaj problem nije se dogodio samo meni nego i starijim sugrađanima, kojima također nije jasna razlika između te dvije adrese. Da ne govorim o tome da smo donedavno mogli sve nejasnoće oko računa riješiti na Gornjodravskoj obali, no rečeno je da ni tamo više ne idemo - zbunjeno kaže sugrađanka koja nije mogla podmiriti račune, a čini se da to neće moći sve dok se ne završe poslovi oko razdvajanja HEP Elektroslavonije i HEP Elektre, odnosno djelatnosti operatora sustava od opskrbne djelatnosti.

U želji da građanima objasne o čemu je riječ, pokušali smo nazvati centralu HEP-a na broj 244-888, no rečeno nam je da nas ne mogu ni sa kime spojiti. Dali su nam nekoliko telefonskih brojeva, na koje nam se nitko nije javio. M. Mihelić

Telefoni neprestano zvone...

Iz HEP Elektroslavonije neslužbeno doznajemo da i kod njih neprestano zvone telefoni, konkretno u uredu direktora Danijela Ilića, odakle ih se upućuje na HEP Elektru.

- Nas (HEP Elektroslavonija, nap. a.) zovete samo kad nestane struje u gradu, jer u tom smo slučaju mi zaduženi. Za sve drugo objašnjenje daje HEP Elektra. Inače, vaše je pitanje otvoren problem koji ne razumiju brojni građani - poručila je tajnica direktora HEP Elektroslavonije, dodavši samo da se za sve probleme i nejasnoće građani mogu odmah uputiti u Ulicu cara Hadrijana 3, a ne na Preradovićevo šetalište 1a.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike