Regija
DRUGA SREDNJA ŠKOLA

U Zadruzi Baranja kozmetičari, kuhari, frizeri, dizajneri…
Objavljeno 15. siječnja, 2018.

BELI MANASTIR - Radi razvijanja kreativnosti, stvaranja radnih navika te poticanja poduzetničke svijesti kod učenika, u Drugoj srednjoj školi djeluje Učenička zadruga Baranja osnovana 2015. godine.

- U rad zadruge uključili su se učenici svih zanimanja, kako trogodišnjih, tako i četverogodišnjih. Tako u zadruzi djeluje čak pet sekcija - kaže voditeljica Učeničke zadruge Baranja, Melita Todorović, nabrajajući kako je riječ o sekcijama kozmetičara, kuhara, frizera te sekcijama Uradi sam i Infodizajnerima.

Objašnjava kako su se učenici za pojedine sekcije opredjeljivali prema svojim sklonostima i mogućnostima, te kako u sekcijama kvalitetno provode dio svojeg slobodnog vremena. Tako, dodaje Todorović, pridonose razvoju svoje kreativnosti i spretnosti u radu prilikom izrade proizvoda poput božićnih ukrasa, izrade peciva i kolača. Učenici koji se bave pružanjem usluga, kozmetičari i frizeri, mogu dodatno usavršavati svoje vještine i umijeća izrađujući frizure i pružajući kozmetičke usluge svojim kolegama učenicima, ali i zainteresiranim profesorima. Podsjeća i na razvoj komunikativnih i poduzetničkih vještina te razvoj kulturne svijesti i izražavanja, što će svakako pridonijeti njihovu uspjehu u budućnosti. I.G.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike