Mozaik
NOVO LICE NA SCENI

Tiani objavila prvi singl “All of me”
Objavljeno 16. siječnja, 2018.

Nakon dugogodišnjeg života u inozemstvu te studiranja na najprestižnijim svjetskim glazbenim institucijama, kao što su United World College (Duino, Italija), Berklee (Boston, SAD) i Institute of Contemporary Music Performance (London, UK), 27-godišnja Tiani napokon je odlučila javnost upoznati s autorskim pjesmama. Rođena u Puli, a odrasla u Rovinju, Tiani svoju glazbu definira kao kombinaciju popa, soula i elektronike. U stihovima najčešće progovara o ljubavi, čežnji i neizvjesnosti u vezama, a u prvom singlu “All of Me” opisuje emocionalnu emancipaciju i prihvaćanje stava koji ne poznaje strah. Radi se o prvoj pjesmi od četiri singla koji istražuju tajne, neizrečene osjećaje te istovremeno osobni rast u ljubavnoj vezi. Naš poznati glazbeni kritičar i urednik HR2, Zlatko Turkalj, preslušao je Tianin rad, a nakon premijere pjesme “All of Me” svojim osvrtom dao je vjetar u leđa mladoj glazbenici.

- Tiani u svojim pjesmama sjajno povezuje modernu pop jazz produkciju sa svojim senzualnim vokalom, što kod slušatelja već na prvo slušanje izaziva znatiželju odnosno zanimanje. Njezini najjači aduti, produkcijska jednostavnost, vokalna sugestivnost i melodičnost, predstavljeni su u pjesmi “All of Me”. Riječ je o pjesmi u kojoj je Tiani kao autorica skladno povezala svoju nježnost, glazbenu eleganciju, samouvjerenost i odlučnost moderne žene. Svojim glazbenim stavom, koji predstavlja i svojim vizualnim dijelom, Tiani je na najboljem putu velikog i zasluženog uspjeha - napisao je.

Zanimljivo je da je Tiani jedna od rijetkih hrvatskih glazbenica koja je predstavljanje prvog singla doživjela osim u hrvatskom radijskom eteru i u engleskoj medijskoj blogosferi! Naime, njezinu prvu pjesmu predstavio je A&R factory - londonski blog specijaliziran za predstavljanje i otkrivanje novih talenata. Taj blog ponajviše prate ljudi iz glazbene industrije, producenti, veliki i mali diskografi, izdavači te tvrtke za menadžment glazbenika, a dnevno dobiju više od dvije tisuće pjesama uz molbu za predstavljanje. Tiani se našla među samo nekoliko odabranih čiju je pjesmu predstavio A&R Factory, i to uz riječi - “zamislite mix Adele i Chvrches”. Budući da već niz godina živi na dvije adrese, Tiani piše na engleskom jeziku, na kojem je i stekla diplomu iz pisanja pjesama. Utjecaji Londona vide se i u produkciji, kao i u činjenici da su na “All of Me” radili i njezini engleski kolege Kate Lomas i Guy Britton, koji potpisuju uspješnice kao što su Ecstasy i This Kind of Life. Za samozatajnu Tiani glazbeni put tek počinje, a ako je suditi po prvim koracima, čini se da će on biti više nego uspješan. A. Andrejek

Možda ste propustili...

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

Najčitanije iz rubrike