Sport
SPORTSKI TURIZAM

NK Osijek pomaže razvoju Slavonije
Objavljeno 15. siječnja, 2018.
Nakon bijelo-plavih u Veliku se javlja niz nogometnih klubova koji bi željeli doći u Zlatnu dolinu na pripreme

Nogometaši Osijeka nastavljaju prvi dio priprema, koje odrađuju u Velikoj. Jučer su bijelo-plavi imali i prvi slobodan dan od starta trenažnog procesa, a već danas se vraćaju u uobičajeni ritam od dva treninga dnevno.

To im za sada ne pada nimalo teško, jer, uz to što ih mimoilazi najnepoželjniji pratitelj priprema - ozljede, Osječani u Zlatnoj dolini uistinu imaju sve što su mogli poželjeti. To su iz prvoligaša iz Gradskog vrta konstantno isticali proteklih dana, a još je jednom potvrđeno i na konferenciji za novinare na kojoj su svoje zadovoljstvo naglasili i odlukom da ubuduće redovno svoje pripreme počinju baš u Velikoj. Bili su gosti iz Osijeka puni hvale za svog domaćina, načelnika Općine Vladu Bobana kao inicijatora ovih priprema, koji je i imao u vidu pretvaranje Velike u oazu priprema sportaša kada je Općina donijela odluku o kupnji stadiona bivšeg Kamen Ingrada na javnoj dražbi. Osim što je time spašen stadion od daljnjeg propadanja, otvorene su i nove mogućnosti razvoja općine, što je istaknuo i sam Boban.

Osijek pomogao

- Na ovo smo svakako računali i posebno sam zadovoljan što smo uspjeli dovesti u Veliku našeg slavonskog prvoligaša, NK Osijek, te pokazati naše odlične terene i mogućnosti smještaja. Zadovoljan sam što smo počeli s prvoligašem, jer već sada nam se javljaju i neki drugi nogometni klubovi, iz nižih rangova, tako da nam već ovoga tjedna na pripreme stiže i NK Bakar. Svakako je tome pridonijelo to što je ovdje zadovoljan jedan prvoligaš, a NK Osijek je nama na taj način puno pomogao. NK Osijek je slavonski klub i na taj način postaje lider pomoći Slavoniji. To je model na osnovi kojega možemo razvijati turizam i gospodarstvo. Za nas je ovo velika stvar i moram vam kao fan NK Osijeka reći, ovo vam nikada neću zaboraviti – istaknuo je načelnik Boban, zadovoljan odličnim razvojem situacije da Velika, posebno nakon uređenja hotela i toplica, postane centar za pripreme sportaša svih sportova tijekom cijele godine, ovisno o sportskoj sezoni.

Svoje zadovoljstvo, ali i iznenađenje odličnim uvjetima koji su ih dočekali u Velikoj, nije krio ni direktor općih poslova osječkog prvoligaša Hrvoje Barišić.

Ponovni dolazak

– Ovdje su nas dočekali uvjeti i bolji nego što smo očekivali. Odličan nogometni teren, svlačionice, teretana, fitnes-dvorana, odličan smještaj, izvrsna hrana, koja je oduševila sve nogometaše, blizina Osijeku, pa nismo kao prije gubili dva dana na odlazak i dolazak s priprema, reflektori na stadionu, tako da se pripreme ne ograničavaju samo na danje svjetlo, što nam omogućuje i duži odmor između dva treninga svaki dan. Odigrat ćemo i međusobne utakmice, a svakako ćemo i ubuduće naše pripreme obavljati ovdje u Velikoj.

I sam trener Zoran Zekić, itekako poznat i cijenjen među Veličanima zbog svojih igračkih dana u tadašnjem prvoligašu, nije skrivao oduševljenje odabirom ove baze za prvu fazu priprema.

- Idealan travnjak ugodno je iznenadio i naše igrače. Imamo i sve drugo što nam treba, pa još jednom zahvaljujem načelniku Općine Bobanu i svima koji su zaslužni da je sve u najboljem redu. Bit će nam se zadovoljstvo vratiti u Veliku, koja zaista ima puno potencijala i za razvijanje sportskog turizma - poručio je trener osječkog prvoligaša. (AGM Kruna/G. Roguljić)

Plavi - Zeleni 2:0

Nogometaši Osijeka odigrali su u Velikoj prvu međusobnu utakmicu, u kojoj su Plavi pobijedili Zelene sa 2:0. U sastavu Plavih bili su igrači koji su u završnici jesenske polusezone uglavnom bili standardni u početnoj jedanaestorki, a pogotke su postigli u drugom poluvremenu Bočkaj i Grezda. Za prvi je asistirao Grgić, a za drugi Hajradinović.

Za Zelene su nastupili Antolović (Mikulić), Šimunec, Pušić, Kuprešak, Talys, Žaper, Mudražija, Ilić, Lopa, Boban i Ejupi, a za Plave su igrali Malenica (Kukić), Škorić, Barać, Grgić, Barišić, Jambor, Mioč, Hajradinović, Bočkaj, Grezda i Marić. Sudac je bio Hrvoje Barišić.

Kreće Osijek II

Danas pripreme za nastavak sezone u Trećoj HNL Istok počinje i druga momčad Osijeka. Prvu prozivku trener Dino Skender sa suradnicima Karlom Primorcem, Dinom Krolom i Filipom Šušnjarom odredio je za 13 sati u Gradskom vrtu. Na njoj će se pojaviti svi igrači na koje se računa za proljetni dio sezone, kao i neka nova lica, a i većina igrača koji su prvi dio sezone proveli na posudbama.

Vlado Boban

načelnik Općine Velika

Dolazak Osijeka model je na osnovi kojega možemo razvijati turizam i gospodarstvo. Za nas je ovo velika stvar i ovo vam nikada nećemo zaboraviti

Već ovoga tjedna na pripreme u Zlatnu dolinu stiže i NK Bakar. Dobro je prvoligašu, pa žele i druge

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike