Osijek
SVEUČILIŠTE IMA NOVU STUDENTSKU PRAVOBRANITELJICU

Čović: Studenti, svi vaši problemi i moji su problemi!
Objavljeno 15. siječnja, 2018.

Na drugoj redovitoj sjednici održanoj u prosincu Studentski zbor Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku jednoglasno je izabrao novu studentsku pravobraniteljicu u akademskoj godini 2017./2018. Između više kandidata, kao najenergičnija i s najviše iskustva u radu sa studentima izabrana je Marina Čović, studentica Medicinskog fakulteta u Osijeku, priopćio je osječki Studentski zbor.

Novoizabrana će se studentska pravobraniteljica brinuti za pravilnu primjenu propisa, zaštitu studentskih prava te upozoravati na trenutne i moguće probleme u svezi sa studijem i studiranjem.

- Kao studentska pravobraniteljica posvetit ću se informiranju studenata Sveučilišta o njihovim pravima i obvezama, ali i o radu pravobranitelja. U svom mandatu poseban naglasak planiram staviti na unaprjeđenje koordinacije svih studentskih pravobranitelja na Sveučilištu kako bismo zajedničkim radom i trudom pomogli kolegama da se izbore za svoja prava, ali i zajedno sa Studentskim zborom Sveučilišta izborili izmjene Pravilnika o studijima i studiranju na Sveučilištu J. J. Strossmayera u Osijeku. Ovim putem pozivam sve studente Sveučilišta koji smatraju da su dovedeni u nepovoljan položaj kao i one koji imaju prijedloge za unaprjeđivanje sustava studiranja na našem Sveučilištu da mi se jave. Vaši problemi i moji su problemi - poručila je Čović.

Pravobraniteljicu je moguće kontaktirati preko maila na: pravobranitelj.szos@gmail. com. J. Pejaković

STUDENTICA MEDICINSKOG FAKULTETA

Marina Čović član je Studentskog zbora u Osijeku i Fakultetskog vijeća Medicinskog fakulteta, studentski predstavnik u Odboru za nastavu i studente te predsjednica Odbora za nastavu i studente Studentskog zbora MEFOS-a. Aktivni je član studentskih udruga EMSA i CroMSIC pri Fakultetu. U sklopu svojih funkcija do sada je aktivno pridonosila osiguravanju studentskih prava na Fakultetu, a odnedavno to joj je zadatak i na razini Sveučilišta.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana