Mozaik
6. ŠVARGLIJADA U GRABARJU

Šampionski švargl Davora Baričevića iz Grabarja
Objavljeno 14. siječnja, 2018.

Održana je 6. Švarglijada u Grabarju u organizaciji KUD-a Poljadija Grabarje i tjednika Kronika požeško-slavonska, na koju su pristigla 22 uzorka iz tri županije. Natjecali su se najbolji majstori švargla iz Virovitičko-podravske, Osječko-baranjske i Požeško-slavonske županije. Nije bilo lako stručnom žiriju jer su proizvođači sve više trude oko ove poznate mesne delicije koja je svake godine sve kvalitetnija. Švarglijadi su se ove godine pridružili i veliki proizvođači sa svojim uzorcima, a ponovno je svoje sudjelovanje s dva uzorka potvrdila i Mesna industrija Papuk Kutjeva d.d.

Nakon ocjenjivanja najviše bodova, čak 89,5, dobio je švargl pod rednim brojem 2, proizvođača Davora Baričevića iz Grabarja, koji je tako osvojio i plaketu Šampiona Švarglijade. Vrlo visoke ocjene i Veliko zlato osvojili su uzorci Mesne industrije Papuk i OPG Marije Ribičić iz Grabarja, koja je već bila i šampion proteklih godina. Zlatne medalje osvojili su Željko Begović iz Drškovaca, Željka Butorac iz Grabarja, Tomislav Hip iz Srednjeg Sela, Ivan Marinclin iz Vetova i Željko Turalija “Valpovački kotlić” iz Valpova. Ostali uzorci osvojili su srebrne i brončane plakete i zahvalnice. Nagrade su uručili predsjednik KUD-a Poljadija Ivica Ribičić, dogradonačelnik grada Kutjeva Ivica Malnar, predsjednica Županijske skupštine Josipa Miličević i urednik tjednika Kronika Vladimir Protić.

Svi posjetitelji u dvorani Vatrogasnog doma u Grabarju degustirali su sve uzorke i glasovali na glasačkim listićima za najbolji švargl prema ocjeni publike, a najviše listića dobio je švargl Marija Kube iz Jakšića. Posjetitelji na Švarglijadi uređuju i svoj stol u nekome od starih običaja i slavonske baštine, a nagradu za najljepši stol u slavonskom štihu osvojili su članovi KUD-a Orljava iz Pleternice.

Nakon službenog natjecanja nastavilo se sa zabavom, a plesni podij napunili su mladi tamburaški sastav De Gotto iz Grabarja i izvrsni tamburaši Žute dunje iz Cernika. AGM Kruna

Možda ste propustili...

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

PETI SINGL S IŠČEKIVANOG STUDIJSKOG ALBUMA

Grše objavio novu pjesmu i videospot "Dalmatino"

Najčitanije iz rubrike