Učionica
PRVI FAKULTET U HRVATSKOJ

Filozofski fakultet Osijek dopustio ulazak kućnim ljubimcima
Objavljeno 14. siječnja, 2018.

Odlukom Fakultetskoga vijeća Filozofskoga fakulteta Osijek od 8. studenoga 2017. u prostore Fakulteta moguće je ući u pratnji kućnih ljubimaca.

Dopuštena su kratkotrajna zadržavanja kućnih ljubimaca u službama Fakulteta, primjerice u studentskoj referadi, knjižnici. Donesena su i pravila na koji se način kućnoga ljubimca može uvesti u zgradu: na portirnici je potrebno registrirati vlasnika i kućnoga ljubimca, kućni ljubimci moraju biti na uzici ili u sigurnosnim kutijama, a vlasnik je obvezan paziti da boravak kućnoga ljubimca ne narušava higijenske uvjete u zgradi. Kućnim ljubimcima nije dopušteno biti na nastavi i ispitima, kao ni narušavanje i ometanje rada Fakulteta.

Filozofski je fakultet i partner osječkoga Azila za napuštene životinje, a ovim se činom želi pomoći osobama s posebnim potrebama kojima je neophodna pomoć životinja, u prvom redu pasa, kao i senzibiliziranje javnosti na suživot ljudi i životinja. Budući da na Fakultetu djeluju nastavnički studiji te studiji Psihologija i Pedagogija, uvjereni smo kako je ovo prigoda kroz studijske programe i nastavu primijeniti i terapeutski učinak kućnih ljubimaca na ljude.

(Dubravka Božić Bogović)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike