Sport
KUGLAČKA ELITA NASTAVLJA PRVENSTVO

Kome prvi bodovi u 2018?
Objavljeno 13. siječnja, 2018.

Nakon nešto manje od dva mjeseca stanke kuglački prvoligaši nastavljaju borbu za prvenstvene bodove. Subota nam donosi i dvostruki program na Pampasu, koji otvaraju kuglačice Osijeka '97. U rano poslijepodne (13.30) počinje dvoboj s Istrom, koja stiže kao veliki favorit. Naime, domaće su prvi dio prvenstva okončale na pretposljednjem, devetom mjestu sa samo dva osvojena boda, a Porečanke su konkurentne u borbi za titulu te trenutno imaju 14 bodova, dva manje od vodeće riječke Mlake. Domaće mogu igrati bez opterećenja te pritom pokazati koliko su spremne za drugi dio i borbu za ostanak. U 10. kolu kuglačica još se igraju susreti: Vrbovsko - Admiral (Zagreb), Zagreb - Split, Podravka (Koprivnica) - ENDI Tekstilac (Zagreb), Mlaka - Rijeka.

U 16 sati na sceni su kuglači Osijeka, koji će prvu utakmicu u godini odigrati protiv Bjelovara. Ako se želi konkurirati za europske pozicije, onda se u drugi dio treba krenuti s pobjedom. Nju će sigurno tražiti i drugi prvoligaš s Drave, Kandit, koji u slučaju pozitivnog ishoda kod Novske može biti mirniji za nastavak. Derbi 10. kola je ogled Zaprešića i splitskog Merojaka, a pobjeda domaćina smanjila bi neizvjesnost oko borbe za naslov prvaka. Ostali susreti: Velebit (Otočac) - Rijeka i Poštar (Split) - Grmoščica (Zagreb).

Kreću i kuglači Prve B lige Sjever, a u 12. kolu osječki Željezničar će na HŽ-u (subota, 17) ugostiti imenjaka iz Čakovca. Ostali parovi: Šećerana Viro (Virovitica) - Medveščak 1958 (Zagreb), Obrtnik Torbar (Zagreb) - Pakrac, Sirela (Bjelovar) - Đurđenovac i Radnik - Zabok. Već je odigrano Lepoglava - Fortuna (Đakovo) 7,5:0,5 (16;8, 3326:3044).

U nedjelju (od 10 sati) u Đakovu je na programu parovno prvenstvo Regije Istok za seniorke. N.B.

Možda ste propustili...

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

Najčitanije iz rubrike