Regija
“CESARIĆ U CESARIĆU”

Pjesnikove stihove pretočili u - slike
Objavljeno 13. siječnja, 2018.

POŽEGA

U sklopu projekta “Cesarić u Cesariću” već 13 godina učenici i učitelji zajedno stvaraju na temu stihova pjesnika Dobriše Cesarića. Svake je godine druga tema, od svjetlosti, glazbe, putopisa..., a ove su godine pjesme u likovnom izražaju. Prošle godine glazbu su na Cesarićeve stihove obrađivali zajedno s požeškom Glazbenom školom, a ove godine likovne radove rade na radionici zajedno s požeškom udrugom PožArt. Iako su još školski praznici, dio učenika koje zanima likovni rad rado je došao na radionicu.

– Ovo je jedna od naših aktivnosti koju organiziramo s udrugom PožArt, koja inače organizira razna likovna događanja, radionice, izložbe, oslikavanja velikih prostora, interaktivne izložbe. Svi radovi bit će izloženi u holu škole 26. siječnja, a svi radovi kao skupna fotografija bit će naslovnica na našoj zbirci “Staza” koju ćemo također promovirati 26. siječnja, kao završnu aktivnost projekta “Cesarić u Cesariću” – istaknula je ravnateljica škole Zvjezdana Krip.

Voditeljici PožArta Snježani Mekić Delić pridružio se i požeški slikar Domagoj Krip, a s učenicima su slikali tehnikom ulja na platnu. Učenici su pozvani da se pridruže radu udruge i požeškim slikarima u njihovim akcijama i izložbama na ulici, gdje likovno stvaralaštvo približavaju svim građanima.AGM Kruna

Možda ste propustili...

DAN OPĆINE BIZOVAC

Dodijeljene zahvalnice

ZAJEDNICA KULTURNIH UDRUGA

7. Županijski kulturni mozaik

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREDSTAVLJEN NOVI ZAKON O POLJOPRIVREDNOM ZEMLJIŠTU

VPŽ raspolaže s oko 100.000
hektara poljoprivrednog zemljišta

2

POVODOM DANA PLANETA ZEMLJA

HNS dijelio sadnice

3

UZGAJIVAČI HLADNOKRVNIH KONJA

Licence za pastuhe