Regija
BRŽI I KVALITETNIJI PREGLEDI S MANJE ZRAČENJA

U Našicama pušten u rad digitalni mamograf
Objavljeno 12. siječnja, 2018.

NAŠICE

U našičkoj bolnici, koja je odnedavno ponovno Opća županijska bolnica, na Odjelu za radiologiju godišnje se pregleda oko 3500 žena, od čega polovina u sklopu Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke. S obzirom na to da je nabavljen najsuvremeniji digitalni mamograf koji je jučer svečano pušten u rad, u našičkoj bolnici pregledi će biti brži, kvalitetniji i ugodniji, s manje zračenja.

- Zahvaljujući ovom uređaju povećat će se broj pregleda na godišnjoj razinu - istaknuo je dr. Željko Crnković, rukovoditelj Odjela za radiologiju, ali i smanjiti lista čekanja. Trenutno se na mamografski pregled čeka oko mjesec dana. Ovaj suvremeni mamograf jako je važan jer će s pomoću njega u mnogih žena rak dojke rano biti otkriven, što je bitno za efikasno liječenje i smanjenje smrtnosti.

Uređaj vrijedan 1,1 milijun kuna financirala je Osječko-baranjska županija, a župan Ivan Anušić, koji je nazočio svečanosti, uvodno je rekao da je Županija prepoznala problem dotrajalog našičkog mamografa koji je nakon 23 godine prestao raditi te se koristio uređaj iz Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije. Župan je istaknuo da je našička bolnica primjer organiziranosti, uređenosti, opremljenosti i funkcionalnosti sustava. Čestitao je bolničkoj upravi i djelatnicima na odnosu prema radu, infrastrukturi i pacijentima.

- U Općoj županijskoj bolnici Našice svi programi i projekti koji je Županija radila samostalno ili u suradnji s Ministarstvom zdravstva vrlo su kvalitetni i financijski vrijedni. To je zato što je uprava proaktivna, ima inicijativu i želju da razvija još kvalitetniji sustav, tako će da ih Županija i dalje pratiti – naglasio je Anušić.

Ravnatelj Opće županijske bolnice, dr. Hrvoje Šimić naglasio je da je 2017. bila jedna od najuspješnijih u povijesti ustanove koja datira 1970. godine. Uz digitalni mamograf, nabavljen je i suvremeni 64-slojni CT uređaj, a novu opremu dobili su i bolnički odjeli, gdje je to bilo najpotrebnije. Osim u opremu, ulagalo se i u uređenje prostora za ugodniji boravak pacijenata i rad djelatnika, ali i u kadar.

- Osječko-baranjska županija i Ministarstvo zdravstva u 2017. uložili su oko 10 milijuna kuna u opremu. No ne ulažemo samo u opremu i prostore nego i u djelatnike, što je najvažnije. Bolnica ima 28 specijalizanata i 41 specijalista. Velikih projekta bit će i u ovoj godini i uskoro očekujemo novih 15 do 20 milijuna kuna ulaganja – kazao je dr. Šimić, napomenuvši da je bolnica u 2017. pozitivno poslovala.

Gradonačelnik Josip Miletić naveo je da svako ulaganje u bolnicu znači podizanje standarda građana te se veseli nastavku investicija.S.Fridl

Možda ste propustili...

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA RIZNICA: ŽUPANIJA OBNAVLJA ŠKOLE I PRATI TRENDOVE

Područne škole važne za život sela, VSŽ ih podupire

OPĆINA VILJEVO PLANIRA GRADNJU

Srijemski kulturni centar u Ivanovu

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

Najčitanije iz rubrike