Mozaik
ZIMSKI PRAZNICI

Sandi Cenov: Odmor s obitelji i koncert na Nassfeldu
Objavljeno 13. siječnja, 2018.

Sezona skijanja počela je i mnogi su se Hrvati otisnuli prema brojnim europskim skijalištima. I naši poznati glazbenici našli su vremena za predah i bijeg od svakodnevice na snježnim stazama. Na jednom se od, među Hrvatima poznatijih skijališta skija i s obitelji odmara popularni glazbenik Sandi Cenov.

Sandi je osim po ljubavi prema glazbi poznat i kao ljubitelj adrenalina, pa tako i skijanja. Tu ljubav prenio je svojoj djeci, pa sada zajednički uživaju u čarobnom ambijentu austrijskog Sonnleitena na popularnom skijalištu Nassfeld.

Ljubav prema skijanju Sandiju je donijela i ljubav života. Ženu koja je konačno ukrotila poznatog zavodnika upoznao je upravo na ovom skijalištu. Naime, 2005. godine Sandi je u Sonnleitenu upoznao ženu svog života i majku svoje djece, Ilinu. Dok danas on i djeca skijaju u Nassfeldu, sama Ilina je odustala od skijanja.

- Ona je od skijanja dobila sve najbolje. Danas je skijanje vrijeme rezervirano samo za mene i djecu, i doista uživamo u tome. Kilometri skijaških staza, siguran snijeg na stazama tijekom cijele skijaške sezone, zatvorene i tople vučnice, samo su neki od razloga zbog kojih dolazim godinama u Sonnleiten na skijalištu Nassfeld, koje nudi sve ono što savršen odmor treba. Osim vrhunskih staza i snijega, jako mi je važna i dječja staza i škola skijanja, jer moji Mikula i Zara u Nassfeldu su naučili skijati - kaže Sandi.

Sandi se odmara u Marciusu, hrvatskom hotelu u Austriji, i kaže savršeno mu odgovara toplina i atmosfera “kao iz bajke o Ivici i Marici”. Osoblje govori hrvatski jezik, što smatra da je najvažnije kad imate malu djecu, jer se mogu sporazumijevati.

- Ovo je meni čista egzotika. Ovdje imam potpuno drukčiji ritam od onog doma. Idemo ranije spavati. Budimo se oko 8 sati. Obilno doručkujemo i idemo na staze. Nakon skijanja opuštamo se u bazenu, parnoj kupelji ili finskim saunama koje se nalaze u hotelu gdje smo smješteni - zadovoljno nam priča Sandi.

Iskoristio je popularni “Hrvatski tjedan” i dolazak brojnih domaćih kao gostiju u Austriju i spojio ugodno s korisnim. Za takozvani Hrvatski ski opening održao je koncert za sve Hrvate i goste Nassfelda u hotelu Marcius. Tražilo se mjesto više, a neodoljivo šarmantan i veseli Sandi razveselio je svakog od gostiju. Uživali su hrvatski gosti, ali i stranci koju su se našli u Marciusu još jednom pokazujući kako glazba i pozitivna energija nađu put do svakog srca. T.K.

Za takozvani Hrvatski ski opening održao je koncert u hotelu Marcius

Najčitanije iz rubrike