Sport
LINO ČERVAR

Nisam toliko hrabar da mogu reći kako ćemo osvojiti zlato
Objavljeno 11. siječnja, 2018.
- Moramo se riješiti pritiska, upozorava izbornik hrvatskih rukometaša

“Idemo na Bačvice, idemo na Bačvice”, mogli bi zapjevati hrvatski rukometaši. Njihova splitska baza je hotel Park smješten iznad nadaleko poznate splitske plaže. U druženju s brojnim predstavnicima medija izbornik Hrvatske Lino Červar prvo je objasnio svoju odluku o povjerenju igračima, odnosno izostanku šestorice za prvi krug. Naglasio je kako će netko od njih sigurno dobiti prigodu.

- Sva šestorica su u pripremi i mogu uskočiti u svakom trenutku natjecanja. Prvenstvo nije kratko, a ja imam povjerenja u svakog od ovih igrača. Ostali će ostati s nama i pripremati se. Ljudski je da će moja odluka nekoga povrijediti, ali ja stojim iza ovoga izbora.

Pohvalio je Červar uvjete i gostoprimstvo.

- Zahvalio bih u ime igrača, u moje ime i u ime HRS-a. Imam veliko poštovanje prema Splitu. Na svakom koraku vidim da smo ovdje poželjni.

Ima veliko poštovanje i prema današnjem suparniku Srbiji.

- Jako nezgodna momčad i zaslužuje najveći respekt. Izgubili su pet pripremnih utakmica, ali mislim da je to bilo zavaravanje. Zapravo, jedina nam je prednost naš domaći teren. Moramo se riješiti pritiska, razmišljati o našoj igri i našim zadatcima.

Otkrio je Červar da je vježbao tri vrste obrane. Protiv Crne Gore, nakon koje je uputio dosta zamjerki svojim igračima, premda je primljen relativno mali broj pogodaka (21), vidjeli smo dvije formacije.

- Imamo više planova. Vidjet ćemo koliko će biti sve efikasno. Naravno da u prijateljskim utakmicama ne može sve biti besprijekorno. Bilo je solidno, ali bilo je i padova. Dva detalja su me naljutila - promašeni ziceri i prigovori sucima.

Suočio se Červar uoči petka i prve utakmice s pitanjem o lovu na zlato.

- Želim ga najviše. Godinama smo u vrhu. Biti među pet u Europi ili svijetu već je velik uspjeh. Ipak, nisam toliko hrabar da mogu reći kako ćemo osvojiti zlato. Nemam takvu snagu - zaključio je Červar. K.Lacković

Najčitanije iz rubrike