Kultura
13. GODINU ZAREDOM POLOŽILI VIJENAC

Požežani obilježili Cesarićev 116. rođendan
Objavljeno 12. siječnja, 2018.

POŽEGA - U povodu obilježavanja 116 godina od rođenja velikog požeškog i hrvatskog pjesnika Dobriše Cesarića podno spomen-ploče na njegovoj rodnoj kući učenici i učitelji OŠ Dobriše Cesarića iz Požege održali su kratak umjetnički program pročitavši nekoliko njegovih pjesama. Na spomen-ploču na rodnoj kući pjesnika ravnateljica škole Zvjezdana Krip i dogradonačelnik Požege Ferdinand Troha postavili su vijenac.

- Mi smo škola koja nosi ime našeg pjesnika Dobriše Cesarića i već 13 godina zaredom provodimo školski projekt 'Cesarić u Cesariću', koji započinje polaganjem vijenca, a nastavlja se nizom aktivnosti u školi. Želimo ove godine povezati likovno stvaralaštvo s poezijom. U suradnji s udrugom PožArt naši će učenici na Ceasarićeve pjesme oslikati na platnu svoj doživljaj poezije. Organizirat ćemo izložbu tih likovnih radova i tiskati i predstaviti zbirku literarnih i likovnih radova “Staze”. Organizirat ćemo i susrete za učenike s poznatim književnicima i pjesnicima, a kroz ostale nastavne aktivnosti proučavamo Cesarićevu poeziju - istaknula je ravnateljica Krip, dodavši da je uz glazbenu od prošle godine, ove godine tema likovno stvaralaštvo o temi pjesama Cesarića. Tako žele svake godine drukčije obraditi Cesarićevu poeziju.

Učenike je pozdravio i dogradonačelnik Troha, poželjevši im što uspješnije Cesarićeve dane.

Drago mu je da škola nosi ime našeg pjesnika i da ima brojne aktivnosti tijekom siječnja. Grad Požega će, obećao je Troha, podržavati takve aktivnosti, a pozdravlja i početak gradnje športske dvorane. Dogradonačelnik je izrecitirao jednu Cesarićevu pjesmu. AGM Kruna

Možda ste propustili...

HDLU 21. OŽUJKA OBILJEŽAVA EUROPSKI DAN KREATIVNOSTI

Umjetničke intervencije petero umjetnika

“TAMNA MOLITVA” MARKA ŽIVKOVIĆA

Igranje odnosom dobra i zla, svjetlijeg i tamnijeg

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana