Kultura
13. GODINU ZAREDOM POLOŽILI VIJENAC

Požežani obilježili Cesarićev 116. rođendan
Objavljeno 12. siječnja, 2018.

POŽEGA - U povodu obilježavanja 116 godina od rođenja velikog požeškog i hrvatskog pjesnika Dobriše Cesarića podno spomen-ploče na njegovoj rodnoj kući učenici i učitelji OŠ Dobriše Cesarića iz Požege održali su kratak umjetnički program pročitavši nekoliko njegovih pjesama. Na spomen-ploču na rodnoj kući pjesnika ravnateljica škole Zvjezdana Krip i dogradonačelnik Požege Ferdinand Troha postavili su vijenac.

- Mi smo škola koja nosi ime našeg pjesnika Dobriše Cesarića i već 13 godina zaredom provodimo školski projekt 'Cesarić u Cesariću', koji započinje polaganjem vijenca, a nastavlja se nizom aktivnosti u školi. Želimo ove godine povezati likovno stvaralaštvo s poezijom. U suradnji s udrugom PožArt naši će učenici na Ceasarićeve pjesme oslikati na platnu svoj doživljaj poezije. Organizirat ćemo izložbu tih likovnih radova i tiskati i predstaviti zbirku literarnih i likovnih radova “Staze”. Organizirat ćemo i susrete za učenike s poznatim književnicima i pjesnicima, a kroz ostale nastavne aktivnosti proučavamo Cesarićevu poeziju - istaknula je ravnateljica Krip, dodavši da je uz glazbenu od prošle godine, ove godine tema likovno stvaralaštvo o temi pjesama Cesarića. Tako žele svake godine drukčije obraditi Cesarićevu poeziju.

Učenike je pozdravio i dogradonačelnik Troha, poželjevši im što uspješnije Cesarićeve dane.

Drago mu je da škola nosi ime našeg pjesnika i da ima brojne aktivnosti tijekom siječnja. Grad Požega će, obećao je Troha, podržavati takve aktivnosti, a pozdravlja i početak gradnje športske dvorane. Dogradonačelnik je izrecitirao jednu Cesarićevu pjesmu. AGM Kruna

Možda ste propustili...

2. MEĐUNARODNO NATJECANJE “DAMIR SEKOŠAN”

Gosti iz Italije, Srbije i Hrvatske odabrali najbolje glazbene talente

GALERIJA “ANTUN ULLRICH”

Otvorena izložba Darka Jovanovića

Najčitanije iz rubrike