Kultura
13. GODINU ZAREDOM POLOŽILI VIJENAC

Požežani obilježili Cesarićev 116. rođendan
Objavljeno 12. siječnja, 2018.

POŽEGA - U povodu obilježavanja 116 godina od rođenja velikog požeškog i hrvatskog pjesnika Dobriše Cesarića podno spomen-ploče na njegovoj rodnoj kući učenici i učitelji OŠ Dobriše Cesarića iz Požege održali su kratak umjetnički program pročitavši nekoliko njegovih pjesama. Na spomen-ploču na rodnoj kući pjesnika ravnateljica škole Zvjezdana Krip i dogradonačelnik Požege Ferdinand Troha postavili su vijenac.

- Mi smo škola koja nosi ime našeg pjesnika Dobriše Cesarića i već 13 godina zaredom provodimo školski projekt 'Cesarić u Cesariću', koji započinje polaganjem vijenca, a nastavlja se nizom aktivnosti u školi. Želimo ove godine povezati likovno stvaralaštvo s poezijom. U suradnji s udrugom PožArt naši će učenici na Ceasarićeve pjesme oslikati na platnu svoj doživljaj poezije. Organizirat ćemo izložbu tih likovnih radova i tiskati i predstaviti zbirku literarnih i likovnih radova “Staze”. Organizirat ćemo i susrete za učenike s poznatim književnicima i pjesnicima, a kroz ostale nastavne aktivnosti proučavamo Cesarićevu poeziju - istaknula je ravnateljica Krip, dodavši da je uz glazbenu od prošle godine, ove godine tema likovno stvaralaštvo o temi pjesama Cesarića. Tako žele svake godine drukčije obraditi Cesarićevu poeziju.

Učenike je pozdravio i dogradonačelnik Troha, poželjevši im što uspješnije Cesarićeve dane.

Drago mu je da škola nosi ime našeg pjesnika i da ima brojne aktivnosti tijekom siječnja. Grad Požega će, obećao je Troha, podržavati takve aktivnosti, a pozdravlja i početak gradnje športske dvorane. Dogradonačelnik je izrecitirao jednu Cesarićevu pjesmu. AGM Kruna

Možda ste propustili...

BALET "ORAŠAR" ŠESTU SEZONU RASPRODAN

imamo energiju, jedva čekamo izaći na scenu

GOSTOVANJE U VINKOVAČKOM KAZALIŠTU

Ženske maske, igre i sitne laži

HRVATSKI BAROKNI ANSAMBL IZVEST ĆE VELEBNU BACHOVU MISU U H-MOLU

In memoriam Saša Britvić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BOŽIĆNI KONCERT ZBORA HNK U OSIJEKU

Sladoljev: Spremili smo iznenađenje za bis

2

SURADNJA AKADEMIJE ZA UMJETNOST I KULTURU I INSTITUTA ZA HRVATSKI JEZIK I JEZIKOSLOVLJE

U planu i strip-udžbenik iz hrvatskog za osnovnoškolce

3

12. GLAZBENE BOŽIĆNE SVEČANOSTI – GLAZ-B-OS DO 20. 12.

Šećer za kraj: natjecanje studentskih pjevačkih ansambala