TvObzor
HRT

Bogat sportski program u 2018.
Objavljeno 12. siječnja, 2018.

Hrvatska radiotelevizija i tijekom 2018. godine bit će središnje mjesto svih bitnih i velikih sportskih događaja, a gledatelje očekuju dva velika projekta u sportskome programu. Središnji dio zimske sezone pripast će Zimskim olimpijskim igrama (ZOI) koje se od 9. do 25. veljače održavaju u južnokorejskome gradu Pjongčangu. Zbog vremenske razlike većina izravnih prijenosa odvijat će se u ranim jutarnjim satima. Hrvatska televizija s prijenosima počinje već u 2 sata prema hrvatskome vremenu, a oni će trajati sve do 15 sati. Za one koji zbog poslovnih obveza ne budu mogli pratiti jutarnji program, snimke svih događanja prikazivat će se i u poslijepodnevnim satima, od 16.45 do 20 sati. Posebna emisija sa sažetcima najvažnijih sportova na rasporedu je u 22.30 sati.

U ožujku slijede i Zimske paraolimpijske igre, u travnju biciklistička utrka Tour of Croatia, a Hrvatska radiotelevizija prenosit će i velike teniske turnire – Davis kup, Wimbledon, Roland Garros i ATP Umag, utakmice hokeja na ledu lige EBEL, rukometnu Ligu prvaka, prvenstva Hrvatske i Kup Hrvatske u košarci, rukometu i vaterpolu te atletski miting Hanžekovićev memorijal. Od nogometnih događaja prenosit će se prijateljske utakmice reprezentacije, utakmice pretkola Lige prvaka i Europske lige te Svjetsko klupsko prvenstvo. Gledatelji zasigurno najviše iščekuju Svjetsko nogometno prvenstvo, koje će se održavati od 14. lipnja do 15. srpnja u Rusiji.

Od ostalih sportskih događaja treba izdvojiti i sportsko natjecanje Europska prvenstva. To je nov projekt u kojemu se udružilo sedam velikih saveza koji će zajednički u Glasgowu i Berlinu organizirati prvenstvo Europe u svojim sportovima. Riječ je o malim Olimpijskim igrama, a sportaši će se natjecati u atletici, plivanju, gimnastici, veslanju, biciklizmu, triatlonu i golfu. HRT od 2. do 12. kolovoza izravno će prenositi sve nastupe hrvatskih sportaša na tome natjecanju. Nešto prije, od 14. do 28. srpnja, u izravnim prijenosima bit će moguće pratiti hrvatske vaterpoliste koji će nakon svjetskoga pokušati osvojiti i europsko zlato u Barceloni.

Iz jesenskoga dijela programa izdvajamo nastavak prikazivanja nogometne Lige prvaka. Naime, HRT je uspio osigurati prava na to natjecanje u sljedeće tri sezone. Tako će gledatelji javnoga medijskog servisa, kao i dosad, srijedom moći gledati derbi kola u tome najjačem klupskom nogometnom natjecanju.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike