Sport
“KUPUJU SLAVONSKO”

Velika nam nudi sve za pripreme
Objavljeno 11. siječnja, 2018.
Ovo je i prilika za jačanje i stvaranje navijačke baze u Slavoniji

Nogometaši Osijeka jučer su počeli s prvom fazom priprema za nastavak sezone. Nakon uvodna dva dana u svome Gradskom vrtu bijelo-plavi stigli su u Veliku gdje će boraviti tjedan dana.

Naglasak će, očekivano, biti na “punjenju akumulatora”, odnosno bazičnoj pripremi, iako je jasno kako će pozornost biti posvećena i lopti, jer je suhoparno trčanje, ili “pumpanje”, odavno napušteno. Osječanima u “zlatnoj dolini” definitivno neće biti dosadno, jer će uz ukupno osam treninga odigrati i međusobne utakmice. Jedna je trebala biti na rasporedu sinoć, ali je odgođena zbog - odličnog terena. Unatoč kišici teren je bio u jako dobrom stanju, pa je trener Zoran Zekić procijenio da je šteta ne iskoristiti te uvjete i umjesto utakmice “bijelih” protiv “plavih” odrađen je trening.

Dobra vijest je da su svi igrači bez problema odradili prve treninge, nitko nije tražio poštedni režim zbog bolova ili ozljede, jedino Šorša radi prema posebnom programu. Za nadati je kako će se taj trend nastaviti i dalje bez ozljeda, jer bi to pojedine igrače izbacilo iz ozbiljnih kombinacija za start prvenstva, budući da će drugi dio sezone ionako biti kratak (tri mjeseca), pa mnogo vremena za naknadni povratak u ritam i nadoknađivanje propuštenog - nema!

Bez gubitka vremena

Osječani su posljednjih godina prvu fazu zimskih priprema znali odrađivati u Međugorju, a ta je opcija bila u planu i ove godine. No, ipak je odluka pala na drugu, bližu lokaciju, jer u će Velikoj imati sve potrebno na raspolaganju, a neće gubiti ni previše vremena na put. Vjerojatno bi drugačija situacija bila da je Slavonija, kao prošle godine, okovana Celzijevim minusima, no aktualne su vremenske prilike išle na ruku bijelo-plavima. Iako ih je jučer dočekala lagana kiša, teren i sve ostalo u odličnom su stanju pa bijelo-plavima uistinu ništa neće nedostajati. Potvrdio je to i direktor općih poslova i team manager Hrvoje Barišić.

- U Velikoj, u okviru stadiona, imamo sve što nam je potrebno, od terena u vrlo dobrom stanju do fitness centra i teretane, a ako će biti potrebno – na raspolaganju će nam biti i obližnja sportska dvorana. Na našu je odluku o pripremnoj bazi utjecala i činjenica da ne gubimo dva dana na putu, kao što je to bio slučaj kada smo se spuštali južnije, prema Jadranu ili Hercegovini. Ostali smo u Slavoniji i mislim da je ovo stvarno dobar izbor.

Na gostoljubljivost se Osječani definitivno neće moći požaliti, a Barišić je posebno zahvalio svome domaćinu koji je i ranije zvao osječkog prvoligaša na pripreme u svoj grad.

Zekićev kraj

- Nakon što ljetos zbog europskih kvalifikacija nismo mogli uklopiti odlazak u Veliku u svoje planove, sada smo dočekali priliku. Zahvaljujem općinskom načelniku Vladi Bobanu koji nas je pozivao u više navrata i zaista se zauzeo da dođemo u njihov kraj. Osim toga, naš trener Zekić tamo je ostavio dubok trag, bio je ljubimac navijača kada je igrao u Kamen Ingradu, što je samo dodatno učvrstilo naš stav i odluku o uvodnoj radnoj bazi.

Boravak u Velikoj i “zlatnoj dolini” bit će i dodatna prilika za jačanje navijačke baze, jer klub iz Gradskog vrta već je najavio slične akcije. Nakon uspjeha slogana “Osijek navija za Osijek”, slično će se pokušati proširiti i na ostale slavonske gradove i mjesta u kojima je klub iz Gradskog vrta i ranije znao imati veći broj navijača. Neki od njih i prošlog su ljeta pohodili tribine, posebice u europskim ogledima.

- Voljeli bismo steći nove navijače i simpatizere u Požeštini gdje imamo mnogo sportskih prijatelja. A isto tako nastaviti širiti pozitivnu energiju ne samo na nogometnom terenu, nego i izvan njega. U svom smo gradu pokrenuli dosta toga, možemo i proširiti tu lijepu priču - poručio je direktor općih poslova osječkog prvoligaša.

Goran ROGULJIĆ
Špoljarić uz Lesjaka

Nakon što je već ranije bilo poznato kako će Zoran Lesjak drugi dio sezone provesti na posudbi u talijanskom trećligašu Santarcangelu, njemu će se u Serie C priključiti i Josip Špoljarić. On je prvi dio sezone odigrao na posudbi u drugoligašu Dugopolju, gdje je zabio šest pogodaka. Obojica su već predstavljena u novoj sredini, a osim ovog dvojca nije isključeno da novom “sestrinskom” klubu stigne još poneko igračko pojačanje iz Gradskog vrta.

Možda ste propustili...

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

MELEM NA RANE BILA BI DOMAĆA POBJEDA PROTIV HAŠK SOKOLA

Baranjcima hitno treba pobjeda

Najčitanije iz rubrike