Sport
ZIMSKE PRIPREME

Braća Lončarić, Grgić i Šain trče po Kronplatzu
Objavljeno 11. siječnja, 2018.

U skijaškom tjednu tisuće Hrvata potegnule su do “brda” u Italiji, Francuskoj, Austriji, Sloveniji..., a na bijelim padinama je i hrvatska veslačka kolonija. Iako je veslačima voda omiljena i prirodna podloga, početak godine tradicionalno im je u znaku priprema na snijegu.

Tako u blizini talijanskog Kronplatza ovih dana skija niz hrvatskih veslača. Više trče nego što skijaju, ali takav je program. Nema brzih spuštanja niz planinu, jer trčanje po snijegu idealno je za nabijanje kondicije. Prema informacijama “s terena”, u Dolomitskim Alpama Južnog Tirola hrvatsku veslačku ekspediciju čine članovi osječkog Iktusa Anton i Patrik Lončarić i Ivan-Ante Grgić te mladi reprezentativci iz zagrebačkih klubova Trešnjevka i Mladost. Svaki dan su na programu dva treninga, na snijegu se provede i po šest sati, u tom dijelu je oko 30 kilometara nordijskih staza i treba ih sve obići više puta. Uglavnom se “laufa” uz brijeg, ali ima i ravnih dionica.

- To su pripreme reprezentacije, uz trojac Iktusa tamo su i mladi članovi Trešnjevke i Mladosti, a prema onome što pričaju - izvrsno im je. Iako je praksa da naši članovi odrađuju pripreme na snijegu, zbog financija dosad su u Italiju, Austriju ili Sloveniju uvijek išli oni stariji, a, eto, sada su tri naša mladića dobila poziv na reprezentativne pripreme - kaže Davor Lončarić iz VK Iktus.

S Osječanima put Italije nije otišao njihov trener Krešimir Ižaković, ali dečki rade pod paskom trenera Trešnjevke Aleksandra Vukojičića te izbornika hrvatske juniorske reprezentacije Darka Mikšića. Inače, mladi hrvatski veslači u planine su otišli vrlo skromno. Napunili su kombije hranom, tako da se u Italiji ništa ne kupuje. Samo se podgrijava ili kuha od namirnica koje imaš. No i u tome ima čari... Osječkoj trojci je ionako najvažnije da može na najbolji način odraditi ovaj dio priprema, koji će poslije itekako pomoći, a i ono s podgrijavanjem hrane i kuhanjem ne pada im teško. Mama Grgić i mama Lončarić spremile su nekoliko lonaca kuhane sarme, graha i gulaša, a sinovi se i sami znaju snaći kad su torbe pune slanine, kobasice, jaja, tjestenine...

Ne znamo svrate li im na ručak i susjedi, ali par kuća dalje, smjestio se još jedan osječki veslač David Šain, koji je u Italiju doputovao s trenerom Željkom Betlehemom.

- Odgovara mi ovaj dio priprema, dnevno pređem i 90 km na snijegu tzv. tehnikom kliznog korak. Uz to radim u teretani, na ergometru..., poručio je Šain, koji je prije dva dana trenirao rame uz rame s bivšim kolegom iz zlatnog četverca na pariće Valentom Sinkovićem, koji je na snježni dio priprema stigao bez brata Martina.

Ivana LIOVIĆ
Zrnčić-Dim u planinama naletio na Slavonce

Hrvatski skijaš Natko Zrnčić-Dim i njegova ekipa na putu za Wengen kratko su zastali u Reiteralmu kako bi odradili trening te naletjeli na poznata lica. Natko je u teretani zatekao veslača Damira Martina i kajakaša Antuna Novakovića. Veslač iz Vukovara i kajakaš iz Slavonskog Broda u planinama odrađuju zimski, kondicijski dio priprema.

- Bilo je čudno vidjeti ih ovdje u brdima, ali uvijek mi je drago sresti naše dečke - napisao je Zrnčić-Dim na svom Facebook profilu.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

LIJEP ODLAZAK NA ODMOR

“Šestica” nakon 11 godina
u Gradskom vrtu

2

NAJBOLJI TRENER

Nenad Bjelica

3

HRVATSKI RUKOMETNI SAVEZ PROGLASIO NAJBOLJE

Milošević i Gubica najbolji suci deseti put