Osijek
NOVINE IZ OPĆINE ANTUNOVAC

Stipendije i jeftiniji prijevoz GPP-om za studente i učenike
Objavljeno 10. siječnja, 2018.

S 82.000 kuna općina Antunovac stipendira učenike i studente, s kojima je u srijedu općinski načelnik Davor Tubanjski svečano potisao ugovore.

- Sedam učenika dobivat će 400 kuna mjesečeno, a pet studenata 700 kuna mjesečeno za ovu akademsku i školsku godinu. Stipendiranje je tradicija s kojom će općina Antunovac nastaviti - kazao je Tubanjski.

Osim stipendijama, učenicima i studentima pomaže se i u troškovima putovanja do Osijeka. Naime, općina Antunovac subvencionira liniju GPP-a, a novost je što su uspjeli smanjiti i cijene karata. To je nova načelnikova inicijativa koja je urodila plodom u razgovorima s osječkim prijevoznikom.

- Prekidom tarifne unije GPP-a, a s obzirom na to da Antunovac gravitira Osijeku, sjeli smo s čelnicima GPP-a i razgovarali o tome kako bismo imali kvalitetnu prometnu liniju. Oni su zaista prepoznali općinu Antunovac kao partnera, pa smo dogovorno i ugovorno riješili nove cijene karata. Na području općine Antunovac učenička karta i za Anutnovac i Ivanovac bit će 50 kuna, a studentska 210 kuna. Uspjeli smo tom prigodom i za naše umirovljenike napraviti novi iskorak i dogovorili smo mjesečnu kartu za 150 kuna.

- Do sada umirovljenici takvu pogodnost nisu imali - kazao nam je Davor Tubanjski. D. Pejić

Najčitanije iz rubrike