Osijek
GRADSKA ČETVRT TVRĐA

Prostorije na besplatno korištenje za 22 udruge
Objavljeno 10. siječnja, 2018.

Dvadeset dvije udruge građana s područja Gradske četvrti Tvrđa dobile su u srijedu pravo na besplatno korištenje službenih prostorija i dvorane navedene gradske četvrti. S predstavnicima udruga svečano je ugovore o korištenju prostora potpisao predsjednik Vijeća GČ Tvrđa Zoran Batnožić.

- Raduje me što smo uspjeli u nakani da ljude izvučemo iz zgrada, te da se što više druže i okupljaju. Tako ove godine udruge imaju i pojačane aktivosti pa umjesto jednom, okupljanja imaju više puta tjedno. Nastojali smo rasporediti termine korištenja prema njihovim mogućnostima i željama. Radi se o besplatnom korištenju prostorija pa bi i njihove aktivnosti trebale biti besplatne. Dali smo im prostorije na dvije lokacije - u sjedištu Gradske četvrti na Vijencu Ivana Meštovića i na Trgu baruna Trenka. Također me raduje što imamo i novih udruga i aktivnosti koje su za polaznike besplatne, pa će se tako dva puta tjedno održavati vježbanje za starije gospođe, a već ih ima prijavljeno dvadesetak. Prostore koriste i Brevisice, ribiči, odlična je inicijativa Palete suvenira s kojom pokrećemo novi projekt suradnje s predškolskom i školskom djecom. Oni će odlaziti u vrtić i školu i raditi s djecom, a neke ideje vezane su uz izradu ukrasa i suvenira za Uskrs. Osim što dajemo udrugama prostor i financijski ih, koliko možemo, pomažemo ili u materijalu koji im je potreban - kaže Zoran Batnožić.

Dodaje kako je u GČ Tvrđa vrlo aktivna i udruga Etno centar. Novina je da su i Makedonci dobili svoj prostor za povećano vježbanje i njegovanje makedonske kulturne baštine kroz njihov KUD, i sportaši imaju svoje termine, primjerice za treninge aikida... Batnožić poziva građane da se uključe u postojeće aktivnosti, ali i da iniciraju osnivanje dodatnih udruga, jer GČ Tvrđa to će i nadalje poticati. Potpisnici ugovora zahvalili su jučer čelnicima GČ Tvrđa što su im omogućili prostor za djelovanje i razvijanje udruga.

Osim toga, novost je i da se pokreće investicija vrijedna, kako smo neslužbeno uspjeli doznati, 1,5 milijuna kuna u prostor u kojem je od gradnje “shopinga” na Vijencu bio ugostiteljski objekt, a kasnije pekarnica. Naime, tamo će biti ljekarna i dvije ambulante. Nadalje, Gradska četvrt Tvrđa ima i novih projekata i ideja koje će uskoro najaviti i iznijeti građanima. Od onoga što će se uskoro dogoditi jest otvaranje javne slavine na igralištu kod “četverolista” na Vijencu Ivana Meštrovića - najistočnijem administrativnom dijelu GČ Tvrđa. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas