Crna kronika
OPTUŽEN ZA NIZ GNJUSNIH DJELA

Godinama seksualno zlostavljao kćerku
Objavljeno 11. siječnja, 2018.

RIJEKA

Vijeće Županijskog suda u Rijeci potvrdilo je optužnicu koja 56-godišnjeg Riječanina tereti za niz teških kaznenih djela, prije svega fizičko i seksualno incestuozno zlostavljanje i maltretiranje što je trajalo niz godina. Kako prenosi Novi list, žrtva je bila njegova kći, sada 33-godišnjakinja.

Optužnica riječkog Županijskog državnog odvjetništva tereti muškarca za sedam kaznenih djela: po dva kaznena djela rodoskrvnuća, teška kaznena djela protiv spolne slobode, kao i bludnih radnji te nasilje u obitelji. Predstojeći sudski proces bit će zatvoren za javnost. Sredovječni Riječanin je pod teškim inkriminacijama smješten u riječki zatvor krajem travnja prošle godine, a istraga je na kraju potvrdila sumnje da je nesretna mlada žena bila žrtva kaznenih djela niz godina, da je njezin otac delikte počinio u razdoblju od 2010. godine do sredine travnja prošle godine, pa je protiv njega i podignuta optužnica lani u listopadu.

Optuženi je u jednom slučaju, prema dosadašnjim sumnjama, tražio da se kći s njim upusti u oralno zadovoljavanje, a kad je ona to odbila, zaprijetio joj je da neće izići iz sobe i stana. Potom je s nje počeo skidati odjeću, a onda – primijenivši silu te iskoristivši kćerin strah i osjećaj nemoći od ranijeg dugotrajnog psihičkog i fizičkog zlostavljanja zbog kojeg se i liječi od depresije – zadovoljio svoj seksualni nagon. Naš zakon čin o kojem je riječ izjednačava sa silovanjem. Među ostalim, inkriminiran je i slučaj kad je u pijanom stanju udario i maltretirao nesretnu žrtvu. Optuženi za teško pojmljivo seksualno zlostavljanje i dalje se nalazi u pritvoru. Seksualnom zlostavljaču samo zbog teških kaznenih djela protiv spolne slobode prijeti kazna od tri do 15 godina zatvora.N.L.

Možda ste propustili...

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

Najčitanije iz rubrike