Regija
VELIKI TRANSFER U BIZOVAČKIM TOPLICAMA

Umjesto Stjepka Bulića direktor Marcel Medak
Objavljeno 11. siječnja, 2018.

BIZOVAC

Od 2. siječnja ove godine na čelu Sunčanih, odnosno Bizovačkih, toplica novi je direktor – Daruvarčanin Marcel Medak, inače bivši ravnatelj Daruvarskih toplica. On je na toj funkciji zamijenio dosadašnjeg direktora Stjepka Bulića, koji se vraća na mjesto čelnog čovjeka u hotelu Alana u Starigrad Paklenici.

- Nakon gotovo dvije godine na čelu Sunčanih toplica, u kojima je iznio vrlo zahtjevan dio posla vezan uz ulaganja, postavljanje novih ponuda i usluga te etablirao zaštitni znak Slavonije, vratio mu nekadašnji sjaj i ugled, jedan od uspješnijih hrvatskih mladih menadžera u hotelijerstvu, Stjepko Bulić, vraća se na mjesto čelnog čovjeka na destinaciji Starigrad Paklenica. Njegova energija i poduzetnost zasigurno će pridonijeti daljnjem razvoju i napretku te destinacije, kao i vrlo specifičnim zahtjevima tamošnjih gostiju. Naime, hotel Alana Beachclub je od 2017. u petogodišnjem zakupu najveće i najuglednije britanske agencije za aktivni turizam, Neilson, i već je prve sezone, novom koncepcijom usluge, oduševio iznimno zahtjevne britanske goste - izjavio nam je Tonči Boras, predsjednik Uprave Sunce Koncerna d.d.

Sukob s Bajsom

Kada je u Bluesunu odlučeno da se Bulić postavlja na čelnu poziciju u Starigradu, jedan od etabliranih stručnjaka za zdravstveni turizam Marcel Medak, tada “na tržištu”, sa zadovoljstvom je prihvatio transfer iz javnog u privatni sektor. Medak je i specijalist zdravstvenog turizma, predsjednik Zajednice zdravstvenog turizma, tajnik klastera Termi RH, član Vijeća HTZ-a i član Izvršnog odbora Udruženja europskih termalnih gradova (EHTTA).

Javnost ga inače zna i kao zamjenika gradonačelnika Daruvara i dosad najuspješnijeg ravnatelja Daruvarskih toplica, kojemu je krajem prošle godine na toj dužnosti istekao mandat. Na veliko iznenađenje svih, umjesto reizbora Medaka na novi mandat od četiri godine, novim ravnateljem Daruvarskih toplica imenovana je Mira Zakora. Tu je odluku Upravnog vijeća i župana, Damira Bajsa, Medak (HDZ), kao zamjenik gradonačelnika, zajedno s daruvarskim gradonačelnikom Damirom Lneničekom (HDZ), okarakterizirao smjenom zbog političkih razloga. Ubrzo nakon toga, prepoznavši njegove vještine i rezultate u vođenju Toplica, uz koje se i Daruvar profilirao kao sve traženija i iznimno kvalitetna domaća turistička destinacija zdravlja, Medaku stiže poziv iz hotelskog lanca Bluesun u vlasništvu poznatog domaćeg poduzetnika Jake Andabaka da preuzme vođenje Sunčanih, odnosno Bizovačkih, toplica, koje tek čeka velika transformacija i ogromna nova ulaganja – rušenje postojećeg hotela Termia i gradnja novog hotela s četiri zvjezdice.

Privatni sektor izazov

- Premda je bila riječ o prelasku iz javnog sektora u privatni, moram priznati da uopće nisam dvojio, jer smatram da mi je to novi veliki izazov u kojem mogu radom, idejama i iskustvom dati svoj doprinos i pomoći da od Sunčanih toplica napravimo uspješni centar lječilišno-rekreacijskog tipa u ovom dijelu Europe - izjavio nam je jučer novi čelnik Sunčanih toplica.

Medak naglašava kako je svjestan da uza sve dosadašnje investicije u Sunčane toplice vrlo brzo počinje i rušenje starog i gradnja novog hotela, čime će se učiniti još puno više na osuvremenjivanju kompleksa, te da će biti vrlo teško funkcionirati bez hotela, no stajališta je da će mu to biti dodatni izazov, koji će uspješno savladati. Također, u privatnom sektoru vidi i priliku za lakše, jednostavnije i brže donošenje krucijalnih poslovnih odluka, za što u javnom nije bilo puno prilike. Lidija Aničić

Ostaje dogradonačelnik Daruvara

Novi direktor Sunčanih toplica kaže i da, unatoč njegovu preseljenju u Bizovac, gdje će boraviti tijekom tjedna, ostaje na funkciji zamjenika gradonačelnika Daruvara. U Daruvaru, gdje mu je i obitelj, boravit će preko vikenda.

Medak je iznimno uspješno vodio Daruvarske toplice, Bulić vodi Alan u Starigrad Paklenici

Možda ste propustili...

ISPRED KKD-A "IVANA BRLIĆ-MAŽURANIĆ"

Na šetalištu motivi iz Ivanina “Srca od licitara”

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

Najčitanije iz rubrike