Regija
UDRUGA VRETENAC:

Nijedna osoba s teškoćama neće biti “nevidljiva”
Objavljeno 10. siječnja, 2018.

SLATINA

Riječima “Veselimo se svemu što nas čeka” predsjednica Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Patricija Karaman, najavila je početak rada i pozvala na suradnju sve ljude dobre volje s područja grada Slatine i šire okolice.

– Iako je iza Udruge samo mjesec dana aktivnog rada, ne može se riječima opisati koliko smo sretni, jer smo u tako kratkom vremenskom razdoblju u nevjerojatnoj mjeri osjetili ljubav građana našega grada. Pamtimo svaki razgovor, svaki savjet i podršku, koja nam je od iznimne važnosti. Ovim putem želimo zahvaliti Hrvatskom savezu udruga osoba s intelektualnim teškoćama i predsjednici Saveza Mirjani Jakovčev što su nam bili vjetar u leđa pri ponovnoj aktivaciji Udruge. Od samog početka veliku podršku dobili smo i od naših predstavnika gradskih vlasti koji su odvojili vrijeme za nas te zajedno s nama na sastancima iznjedrili niz ideja i dogovorili njihovu realizaciju - kaže predsjednica Udruge Patricija Karaman.

Udruga Vretenac ima privremeno sjedište u OŠ školi Eugena Kumičića, čije je Vijeće učenika humanitarnim plesom omogućilo da Udruga osigura printer koji joj je nužan za početak rada. Predsjednica i članovi udruge zahvalni su njima, kao i dečkima grupe Otkazani let, jer su nastupili na priredbi kojom je označen početak ponovnog rada ove udruge. Zahvalni su i prijateljima iz Udruge Jaglac koji su izvanredno izveli dramsku jednočinku, i svima koji su svojim prilozima pomogli radu Udruge, a posebno vrijednim volonterima.

– Oni su od prvog dana pokazali da imaju veliko srce i da su spremni posvetiti svoje slobodno vrijeme radu Udruge. Zajedno s našim voditeljima radionica, oni su kamen temeljac civilnog društva jer oživljavaju najplemenitije težnje čovječanstva – zauzimanje za mir, slobodu, sigurnost i jednake mogućnosti za sve ljude.

Obraćajući se donatorima i svim građanima Slatine, predsjednica, Patricija Karaman ustvrdila je:

– Zbog vas znamo da osobe s invaliditetom i djeca s teškoćama u razvoju neće biti “nevidljivi građani” ovoga grada. P. Žarković

Možda ste propustili...

PREDSTAVIO POSLJEDNJI ROMAN

Miro Gavran u Donjem Miholjcu

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike