Sport
POČETKOM VELJAČE OPET PUN GRADSKI VRT

Kompleti ulaznica za meč
Hrvatska - Kanada 150 i 200 kn
Objavljeno 10. siječnja, 2018.

Susret prvog kola Svjetske skupine Davis Cupa između tenisača Hrvatske i Kanade igra se od 2. do 4. veljače u Osijeku, a prema najavama iz tabora obje reprezentacije - i Hrvatska i Kanada u Slavoniju dolaze u najjačem sastavu. Domaćin s Marinom Čilićem i Bornom Ćorićem, Kanađani predvođeni Milošom Raonićem.

Prodaja ulaznica krenut će sredinom mjeseca, a prodavat će se isključivo kompleti za sva tri dana. Cijena je, ovisno o sektoru, 150 ili 200 kuna. S obzirom na trodnevni teniski spektakl i inače cijene u Davis Cupu, osječki kompleti nisu skupi. U prvoj fazi kupnja će biti moguća isključivo u internetskoj prodaji, a tek potom će se eventualne neprodane ulaznice moći kupiti kao pojedinačne karte. Ukupno je u Gradskom vrtu mjesta za oko 3500 gledatelja, a prema riječima ljudi iz HTS-a, interes je već sada golem i očekuje se kako će dvorana biti rasprodana, kao i za lanjski meč protiv Španjolske.

- Sve ovisi o Australian Openu i rezultatu naših tenisača, ali teško će se ponoviti meč protiv Španjolske i otkazi udarnog dvojca Čilić/Ćorić. Naš prvi reket Čilić već je objavio kako je “očistio” termine za Davis Cup i cilj je ove godine odraditi sve susrete u dresu Hrvatske, a čvrsta najava je i da Ćorić više neće zaobilaziti reprezentaciju - kaže izvor iz HTS-a.

Hrvatska u 2018. ima velike planove u Davis Cupu, Čilić je najavio pohod na novi finale, a za taj doseg moramo igrati u najjačem sastavu. I zato je Čilić jasno kazao kako mu je Davis Cup ove godine vrlo važan i sigurno će igrati sve mečeve, a uz bok mu treba biti i naš drugi reket Ćorić, koji je navodno izgladio nesporazum s izbornikom Željkom Krajanom. Kanada je prva prepreka, ali vrlo visoka i opasna prepreka. Njihova uzdanica je Miloš Raonić, nekada treći tenisač svijeta i finalist Wimbledona iz 2016. Raonić je lani imao problema s ozljedom (ručni zglob) i drugi dio sezone je pauzirao, no početkom 2018. vratio se na terene. A trebao bi se vratiti i u reprezentaciju, čije je kormilo nedavno preuzeo Frank Dančević, Kanađanin čiji je otac rodom iz Slavonskog Broda. Raonić navodno želi zaigrati u Osijeku i iz privatnih razloga, naime, nakon trodnevnog meča u Slavoniji planira produžiti u Crnu Goru posjetiti rodbinu. Za sada sve “miriše” na veliki spektakl, Čilić, Raonić, Ćorić, mladi Shapovalov... imena su koja jamče veliki teniski obračun. No, dok ne stigne konačna potvrda tko će igrati u Osijeku, Slavonci “pušu i na hladno.”

Podsjetimo se, Osijek je lani ugostio tenisače Hrvatske i Španjolske, no tada su obje reprezentacije igrale u “krnjem” sastavu bez svojih najvećih zvijezda (Čilić, Ćorić, Nadal). No, bez obzira na to, atmosfera u Gradskom vrtu tijekom tri dana bila je fantastična, a pune tribine i velika podrška našim igračima na putu do četvrtfinala očekuju se i ove veljače.

Ivana LIOVIĆ

Prema najavama, Raonić će igrati protiv Hrvatske, a nakon osječkog vikenda planira produžiti u Crnu Goru u posjet rodbini.

Možda ste propustili...

PRVA ŽNL OSJEČKO BARANJSKA

Šestica u Osijeku i Donjoj Motičini

ZAGREPČANIMA NASLOV NA MEMORIJALU VUKOVARSKIH BRANITELJA

Ugledno nogometno društvo i mlade nade na istoku države

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini