Osijek
NEVOLJE VIŠNJEVČANA S JAVNOM RASVJETOM

Nova rasvjeta ne radi, a na igralištu djeci prijeti struja
Objavljeno 10. siječnja, 2018.

Na mjestu gdje je nekada kanal Petruš i fizički dijelio Osijek i prigradski Višnjevac (a prije nego što je uspostavljena trasa zapadne obilaznice), već duže vremena je urbanizirana zona s uređenom pješačkom stazom. Ona od tramvajske pruge poprečno vodi prema mjesnom groblju, štoviše, ondje je na potezu od Strossmayerove ulice prošloga ljeta napravljena i posve nova pješačka staza. Krajem godine na tom potezu postavljena su i četiri nova rasvjetna tijela. Višnjevčani su, istina, odmah negodovali, jer riječ je o drvenim banderama tzv. kaubojkama, komentirali su kako je netko dobio nove, a njima su poslane ove stare... No, bilo kako bilo, u ovim mjesecima smanjenje dnevne svjetlosti ugodnije je hodati pod rasvjetom, premda svjetla na tom potezu ima dosta i od obližnje obilaznice.

No ni ovo svjetlo nije dugo potrajalo, upozoravaju Višnjevčani i našu redakciju informacijom kako je od početka godine prolaz u mraku.

- Rasvjetna tijela postavljenja su na traženje Vijeća Mjesnog odbora Višnjevac kako bi se dodatno pružila sigurnost i primjeren prolaza pješačima, posebice našim starijim sugrađanima koji često obilaze posljednja počivališta svojih pokojnika na višnjevačkom groblju - pojašnjava Mirko Ivković, predsjednik Vijeća MO-a. Upravo zbog tih razloga zatražio je i da koncesionar javne gradske rasvjete, tvrtka Parangal, utvrdi raloge (n)ovog pomanjkanja svjetla.

I na još jedan drugi problem upozorili su Višnjevčani. U Perivoju hrvatskih branitelja, u kojemu je i dječje igralište, nestručno su izvedene instalacije - božićini ukrasi priključeni su izravno na razvodnu ploču u podnožju svjetlosnog stupa, a to mjesto je potom ostalo nezaštićeno...

- Bilo bi dovoljno samo malo dječje znatiželje pa da ne iziđe na dobro - upozorili su Višnjevčani. Srećom, ništa se nije dogodilo, ukrasi ovih dana idu dolje, no očito je da će višnjevačka prigradska uprava i o ovim stvarima morati povesti veću kontrolu... Uostalom, i to je dio prižljekivanog nastavka urbanizacije ovoga zapadnoga osječkoga predgrađa. D. Kuštro

Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

“SMJEŠKO” ZA MAME I BEBE

Na promenadi kućica za dojenje i previjanje

Najčitanije iz rubrike