Sport
SKANDAL NA MALONOGOMETNOM TURNIRU U IVANKOVU

Kad sudac mrzi baš tvoje dijete
Objavljeno 8. siječnja, 2018.
Na žalost, primjeri “poludjelih roditelja” u sportu nisu rijetkost

Ovogodišnji zimski malonogometni turnir Snješko u Ivankovu, na žalost, neće se pamtiti po dobrom, a da se o turniru piše i priča loše pobrinuo se jedan neodgovorni roditelj. Štoviše, majka jednog od igrača. Naime, tijekom susreta momčadi Lutajuća srca i Obrt Šimić kod rezultata 1:1 crveni karton zaradio je jedan igrač Lutajućih srca, inače član juniorske momčadi Cibalije, a čiji je otac vodio momčad, dok mu je mlađi brat također bio suigrač u malonogometnoj momčadi. Očevici kažu kako je mladić koji je zaradio isključenje mirno napustio teren, međutim, njegov otac je prigovorio sucu (navodno otac i sudac rade u istome poduzeću u Vinkovcima nap.a), zbog ovakve njegove odluke, pa i on zarađuje isključenje. Potom je mlađi brat igrača, koji je bio s njim u momčadi, odgurnuo suca. No, sve bi završilo samo na “povećanim tenzijama”, koje su gotovo uobičajene za malonogometne turnire, da se s drugog kraja dvorane iz gledališta nije umiješao još jedan član obitelji. Majka, naime, isključenog igrača prišla je sucu i potom ga dvaput - ošamarila! Snimka mobitelom, koja je poslije podijeljena na društvenim mrežama i internetskim portalima, taj detalj nije zabilježila. Zato snimka pokazuje kako se majka na tome nije zaustavila, nego iza zapisničkog stola pokušava i dalje “objasniti neke stvari” sucu, koji se izmiče od ženinin nasrtaja. Pri tome je bijesna žena u svom pohodu srušila zapisnički stol i kompletnu opremu koja je bila na stolu.

Kako smo doznali, riječ je o obitelji iz Ivankova čiji jedan sin trenira u juniorima Cibalije, dok je mlađi igrao u njihovoj kadetskoj momčadi, ali više nije član kluba. U Cibaliji su jučer rekli kako sa starijim sinom nikada nisu imali nikakvih problema, da je momak dobar ko' kruh, što je očito još jedan primjer da je problem uvijek u roditeljima, a ne u djeci. Spominjalo se jučer kako je majka također imala slične ispade i prema trenerima u Cibaliji. Međutim, iz vinkovačkog kluba to su demantirali. Naravno, prema njihovom članu ne mogu biti nikakve sankcije, jer se radi o ispadu koji se dogodio na malonogometnom turniru na kojem igrač nije nastupio u svojstvu člana Cibalije. Uostalom, incident je izazvao roditelj igrača, a ne sam igrač.

Na ponašanje svojih sumještana reagirao je i načelnik Općine Ivankovo Marko Miličević. Slučaj je prijavio policiji, koji su dan nakon događaja viđeni u Ivankovu i provodili istražne radnje. Miličević je zatražio kažnjavanje u skladu sa Zakonom o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

- Što nam svojim ponašanjem žele poručiti pojedini mještani općine Ivankovo, kao i sami sudionici turnira? Je li njihov osobni interes “pobjede” na jednoj utakmici vredniji od života, ponosa, ugleda i časti?! Zar na takav način i takvim primjerom odgajamo našu djecu?! Što im ovakvim činom želimo poručiti - pitao se načelnik Općine Ivankovo na svojoj Facebook stranici.

Na žalost, primjeri “poludjelih roditelja”, koji valjda misle da suci ili treneri mrze baš njihovo dijete pa pokušavaju ispravljati krive Drine, nisu iznimka. Na žalost, ovakvim potezima roditelji ne čine ništa dobro svome djetetu. Možda za promjenu da ih se pusti neka uživaju u životu, a s nepravdama, kojih je uvijek bilo i bit će, neka se pokušaju sami boriti. K.Lacković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike