Autoglas
QUICKJACK BL-5000SLX CAR LIFT

Dizalica za automobil iz snova
Objavljeno 4. siječnja, 2018.

QuickJack je tvrtka koja je u ljeto 2013. godine na tržište izbacila mobilnu platformu, odnosno dizalicu koja osim što može učinkovito zamijeniti dosadašnje dizalice za automobile u velikom broju radionica, nenadmašna je po tome što je u potpunosti prenosiva

QuickJack je tvrtka koja je u ljeto 2013. godine na tržište izbacila mobilnu platformu, odnosno dizalicu koja osim što može učinkovito zamijeniti dosadašnje dizalice za automobile u velikom broju radionica, nenadmašna je po tome što je potpuno prenosiva.

Imali smo priliku upoznati se s mobilnom platformom za podizanje automobila koja će zasigurno postati želja velikog broja entuzijasta, ali i automehaničara te podizanje automobila ponovno redefinirati.

Ako ste entuzijast i zaljubljenik u automobile, ili možda samostalni automehaničar, tada je nužnost posjedovanja platforme za podizanje, odnosno dizalice, jedan od većih izdataka i česta komplikacija oko njezina postavljanja. Dizalice koje su sposobne podići automobil u zrak često su veliki komadi opreme koji zahtijevaju ozbiljne građevinske pothvate u njezinu postavljenju i odabiru mjesta u radionici. Međutim, unatrag nekoliko godina na ovom tržištu dogodila se prava revolucija, a cijelu lavinu pokrenula je tvrtka QuickJack koja je redefinirala način podizanja automobila.

Mobilna dizalica

Ako ste zaljubljenik u automobile, pa možda i s vremena na vrijeme podignete svoj automobil na dizalicu, tada sigurno znate za omražene dizalice, njihovu stabilnost i ponajprije sporost u podizanju i spuštanju automobila. To sigurno vidite pri promjeni guma, ako ih sami mijenjate doma u sezonama, gdje većinu vremena gubimo na podizanju i spuštanju automobila. QuickJack je tvrtka koja je u ljeto 2013. godine na tržište izbacila mobilnu platformu, odnosno dizalicu koja je, osim što može učinkovito zamijeniti dosadašnje dizalice za automobile u velikom broju radionica, nenadmašna po tome što je potpuno prenosiva. Dakle, nema više posebnog prostora i komplicirane instalacije, a ovo su već prepoznali brojni entuzijasti i zaljubljenici u automobile, ali i automehaničari. Dakle, QuickJack nudi dizalicu u nekoliko različitih izvedbi, ovisno o težini koju može podići. Model QuickJack BL-5000SLX izuzetno je popularan zbog podizne snage više od 2,2 tone, a time je sposoban podići i veće automobile, kao i SUV modele. Instalacija QuickJack BL-5000SLX dizalice jednostavna je i nakon početne instalacija svako sljedeće postavljanje bit će gotovo u nekoliko minuta.

Podizanje na klik

Dizalica se sastoji od tri dijela: podizne jedinice te dvije platforme s pomoću kojih se automobil podiže. Cijela konstrukcija izrađena je od čelika te jamči dugovječnost i stabilnost, dok se jedinica napaja strujom iz utičnice ili preko 12V napajanja, primjerice iz automobila. Podizanje se kao i na velikim dizalicama obavlja hidraulički, a u samo jednoj minuti automobil ćete podići na više od pola metra visine! To je već visina ispod koje ćete se moći lako podvući pod automobil, promijeniti ulje, gume, oprati podvozje ili obaviti broje druge radove na automobilu, primjerice poliranje s komforne visine. U pogledu sigurnosti dizalica posjeduje i sigurnosnu pologu s pomoću koje dodatno osiguravamo postignutu visinu, dok je u pogledu stabilnosti dizalica osigurana masivnom konstrukcijom same platforme. U paketu su još i gumeni podmetači te upute i svi detalji oko sigurnog korištenja. Cijena? Ona dakako nije bagatelna i iznosi 1300 eura, no za sve zaljubljenike u automobile ovo je definitivno mala cijena za profesionalnu dizalicu kakva QuickJack BL-5000SLX jest.

Podizanje se kao i na velikim dizalicama obavlja hidraulički, a u samo jednoj minuti automobil ćete podići na više od pola metra visine!M.Režić

Možda ste propustili...

CX-80 UDOBNOST, PRAKTIČNOST I SVESTRANOST

Nova perjanica Mazde sa 7 udobnih sjedala

POPULARAN GRADSKI AUTOMOBIL

Povoljnije do Toyote Axgo X