Dome slatki dome
40. ORNITOLOŠKO PRVENSTVO RH

1440 ptica na “Zadar 2017.”
Objavljeno 28. prosinca, 2017.

Društvo za zaštitu i uzgoj ptica Zadar ove je godine bilo organizator državne izložbe ptica koja je održana od 13. do 17. prosinca u Sukošanu (Zadar).

Izložba je pripremljena u odličnom prostoru sportske dvorane Sukošan koja je veličinom, temperaturom i količinom dnevnog svjetla zadovoljila i najzahtjevnije izlagače.

Sudjelovalo je 19 udruga iz Hrvatske s 99 izlagača koji su izložili 1410 ptica, te kao i obično najviše je bilo prijavljeno kanarinaca boje 732, a slijede kanarinci stasa 301, egzote 160, evropska fauna 59, križanci 63, papigice i papagji 100, te grlica i golubića 14.

Najuspješnija udruga po zbroju bodova bila je udruga iz Splita Split – Marjan s 283 bodova, a imali su 214 izloženih ptica, drugi je bio domaćin Zadar s 219 bodova koje su skupili od 308 izloženih ptica, a treće mjesto pripalo je Osijeku s 205 bodova sa samo 142 izložene ptice, četvrti je bio Dubrovnik sa 166 bodova, a imali su 198 prijavljenih ptica i tako redom.

Nakon proglašenja tri najuspješnije udruge, proglašena su i tri najuspješnija pojedinca prvenstava. Najuspješniji je bio Alfred Krstulović iz Splita - Marjan sa 193 boda od 140 izloženih ptica, drugi je bio Enver Alidžanović iz Zadra sa 145 bodova i 183 izložene ptice, treće mjesto pripalo je Draženu Dokletalu iz Osijeka sa 66 bodova i 36 izloženih ptica.

Zanimljivo je spomenuti da su se osim Dražena Dokletala još dva člana osječke udruge našla među prvih deset izlagača, a to su na osmom mjestu Mateo Dokletal s osvojenih deset prvih mjesta, dva druga mjesta i jedno treće mjesto, što iznosi 41 bod i na devetom mjestu Zlatko Đurić s osvojenih sedam prvih mjesta, tri druga mjesta i tri 3 treća mjesta, što iznosi 38 bodova.

Za osječku udrugu izlagali su još Srečko Popović tri prva mjesta, jedno 2. mjesto i jedno treće mjesto, Tomislav Gerenhardt dva prva mjesta, jedno drugo mjesto i jedno treće mjesto, Darko Mihaljević tri prva mjesta i jedno drugo mjesto, Igor Gal dva prva mjesta, Igor Marton dva prva mjesta, Ivica Bošković dva druga mjesta i jedno treće mjesto, Milan Kramer jedno drugo mjesto, te Nedjeljko Halilović i Antun Benčina.J.Kn.

Možda ste propustili...

PRIJE NABAVE KUĆNOG LJUBIMCA

Priručnik Sve o psima

ŽELITE PSA

Što vam sve treba

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana