Objavljeno 22. prosinca, 2017.
Tijesto:
10 dag margarina
20 dag brašna
3 žumanca
2 žlice šećera
sol
malo praška za pecivo
žlica vrhnja
Nadjev:
3 bjelanca
20 dag mljevenih oraha ili badema
15 dag šećera
3 rebra čokolade
1 vanilin šećer
ribana korica limuna
malo ruma
3 velike žlice marmelade od marelica
10 dag oraha krupno nasjeckanih
Priprema:
Od navedenih sastojaka umijesiti tijesto i ostaviti u hladnjaku pola sata. Tijesto razvaljati i staviti u lim prethodno namazan ili obložen papirom za pečenje, namazati ga marmeladom, a prvo je dobro izmiješati jer ju je tako lakše razmazati. Za nadjev istući bjelance i u njih dodati mljevene orahe, šećer, otopljenu čokoladu, vanilin šećer, malo ruma i ribanu koricu limuna. Dobivenu smjesu staviti na tijesto. 10 dag oraha ili badema narezati na krupnije komade i posipati na kolač te staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 20 minuta. Kolač narezati na šnite dok je vruć.