Učionica
KONSTITUIRAN STUDENTSKI ZBOR SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA

Izabrano vodstvo Studentskog zbora Sveučilišta za iduće dvije godine
Objavljeno 17. prosinca, 2017.

Na konstituirajućoj sjednici Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, održanoj 15. studenoga 2017., za predsjednika je jednoglasno ponovno izabran Stjepan Ćurčić, student Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

Zamjenikom predsjednika imenovan je Vinko Vidmar, student Umjetničke akademije. Matija Fenrich, student Medicinskog fakulteta, izabran je za potpredsjednika za nastavu i studente; Ivan Šarić, student Poljoprivrednog fakulteta, postao je potpredsjednik za projekte i međunarodnu suradnju, a studentica Ekonomskog fakulteta Tamara Jakšić imenovana je potpredsjednicom za marketing i odnose s medijima. Sjednici održanoj u prostorijama Studentskog zbora, uz novoizabrane studentske predstavnike, nazočili su rektor Sveučilišta, prof. dr. sc. Vlado Guberac, te prorektor za nastavu i studente, prof. dr. sc. Dražan Kozak. "Od vas kao studentskih predstavnika i glasa 18.000 studenata očekujem ozbiljnost i odgovornost u radu za vrijeme mandata na koji ste izabrani, kao i brojne konstruktivne prijedloge koji će za cilj imati unaprjeđivanje studiranja na Sveučilištu. Zadovoljstvo studenata, ali i kvaliteta studiranja na Sveučilištu bit će u fokusu rada kako mene osobno, tako i mojih najbližih suradnika. Budite glasni, ali konstruktivni", poručio je rektor, prof. dr. sc. Vlado Guberac, na sjednici. Novi/stari predsjednik Stjepan Ćurčić istaknuo je kako je sretan što se Studentski zbor Sveučilišta napokon konstituirao i što je dobio povjerenje nove Skupštine za nastavak rada na poboljšanju uvjeta studiranja na Sveučilištu. "Nazočnost gospodina rektora i prorektora je pokazatelj da nova Uprava Sveučilišta ima volje sjesti sa studentima za isti stol s ciljem pronalaženja rješenja kako za postojeće probleme, tako i za unaprjeđivanje studiranja na Sveučilištu. Nadam se da ćemo ovaj partnerski odnos nastaviti graditi i da ćemo zajedničkim snagama učiniti studiranje na našem Sveučilištu još kvalitetnijim. Sve studente pozivam da nam se jave sa svojim prijedlozima, kritikama, problemima, ali i inicijativama. Zajedno ćemo biti nositelji promjena, rekao je Ćurčić, koji je predstavio i plan i program rada Zbora za razdoblje 2017. - 2019. godine.

Jelena KRALJ
U Skupštini Zbora – 29 studenata

Aktualnu Skupštinu Studentskog zbora Sveučilišta u Osijeku čini ukupno 29 studenata, od čega je 18 predstavnika studentskih zborova sastavnica, te 11 studenata koji su izabrani sa sveučilišnih lista. Mandat svih novoizabranih članova traje dvije godine. Uz Stjepana Ćurčića, u Senat Sveučilišta u Osijeku kao predstavnici studenata imenovani su Ana Petrović i Magdalena Kraljičak.

Možda ste propustili...

UVODNA KONFERENCIJA PROJEKTA „SLAVONSKA STEM EVOLUCIJA“ NA FERIT-U OSIJEK

Rješavaju problem nerazvijenosti modela društveno korisnoga učenja

VELIKO PRIZNANJE ZA MONOGRAFIJU „U OSJEČKOM NUTARNJEM GRADU“

Nagrada HAZU-a prof. dr. sc. Heleni Sablić Tomić

DIO ODLUKA S 2. SJEDNICE SENATA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2018./2019.

Donesen Priručnik kvalitete Sveučilišta u Osijeku kao dokument najviše razine osiguravanja kvalitete

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: LILY SOLOMON, NA MEĐUNARODNOJ RAZMJENI U OSIJEKU

Osijek je lijep, opušten i miran grad s prekrasnom dušom i parkovima

2

GRAĐEVINSKI I ARHITEKTONSKI FAKULTET OSIJEK

Regionalni centar obrazovanja u području građevinarstva i arhitekture

3

PROVEDBA ERASMUS PROGRAMA MEĐUNARODNE MOBILNOSTI U OKVIRU SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2017./2018.

U programu Erasmus+ realizirane mobilnosti 73 studenta i 103 djelatnika partnerskih ustanova iz inozemstva