Novosti
PREMIJER NA ČELU TIMA

Osnovano povjerenstvo za obrazovnu reformu
Objavljeno 13. prosinca, 2017.

Vlada je u srijedu osnovala Posebno stručno povjerenstvo za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i koordinaciju strategija i djelovanja na području obrazovanja i znanosti, na čijem je čelu premijer Andrej Plenković. Uz izradu Strategije, zadaća je Povjerenstva ustrojavanje Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme. “Odlučili smo, nakon niza rasprava i promijenjenih okolnosti u sastavu Vlade, zahvaliti na doprinosu dosadašnjim čanovima PSP-a, posebice rektorici zadarskog sveučilišta Dijani Vican i drugim članovima te oformiti novo povjerenstvo”, rekao je Plenković. Sukladno s planom, osobno ću voditi to povjerenstvo uz podršku ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak i predsjednice saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Vesne Bedeković, dodao je.

Uz njih, članovi PSP-a su još predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, akademik Zvonko Kusić, akademik Dario Vretenar, profesorica Ružica Beljo Lučić, prorektor Sveučilišta u Zagrebu za znanost, međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju Miloš Judaš, profesor s Odsjeka za pedagogiju zagrebačkoga Filozofskog fakulteta Neven Hrvatić i profesor sa zagrebačkoga Pravnoga fakulteta Frane Staničić te bivša voditeljica Ekspertne radne skupine Jasminka Buljan Culej i predsjednica Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja Suzana Hitrec.

“Zadaća Povjerenstva je da se što angažiranije pristupi obrazovnoj reformi i svemu onom što je važno za budućnost Hrvatske, naših mladih i njihovu konkurentnost na tržištu rada”, rekao je Plenković. Prema premijerovim riječima, prvi sastanak PSP-a trebao bi biti idućeg četvrtka prije sjednice Vlade, a na njemu će se novi članovi informirati o novom akcijskom planu te natječaju za izbor Ekspertne radne skupine i daljnjoj dinamici aktivnosti. H