Kultura
MALA KNJIŽNICA DHK PREDSTAVILA IZDANJA U ĐAKOVU

Do sada objavljene 203 knjige
Objavljeno 13. prosinca, 2017.

ĐAKOVO

U Spomen-muzeju biskupa Strossmayera preksinoć su predstavljena izdanja Male knjižnice Društva hrvatskih književnika. Izdanja su predstavili urednici Ante Pavešković i Ivica Matičević koji je naglasio da je Mala knjižnici vrlo značajan nakladnički projekt.

U Đakovu je predstavljen izbor Gervaisovih stihova “Lepe besedi” Borisa Domagoja Biletića, izbor pjesama Krune Quina Zvonimira Mrkonjića, nova zbirka priča “Otvaranje tame” Josipa Cvenića, i kritička studija Ružice Pšihistal o Matoševoj pjesmi “Mora”, a na predstavljanju su sudjelovali i Josip Cvenić i Tanja Ileš.

- Ovdje smo na poziv Mirka Ćurića koji je predsjednik Slavonsko-baranjsko-srijemskog ogranka DHK i potpredsjednik DHK. Do sada su u ovom projektu objavljene 203 knjige. Kolega Pavešković i ja od 2012. vodimo taj projekt. Godišnje uspijevamo otisnuti od 13 do 17 knjiga, a ove godine 15 - rekao je Matičević.

Mirko Ćurić rekao je kako je Mala knjižnica DHK jedna od najstarijih uopće u Hrvatskoj: “Za našu publiku zanimljivo je to da su dvije od četiri knjige osječkih autora”, rekao je Ćurić. M. Muškić

Možda ste propustili...

U ETNOLOŠKOM CENTRU BARANJSKE BAŠTINE

Izložba “Tisućljeća među rijekama"

2. MEĐUNARODNO NATJECANJE “DAMIR SEKOŠAN”

Gosti iz Italije, Srbije i Hrvatske odabrali najbolje glazbene talente

FOOZOS OBILJEŽIO 150. OBLJETNICU ROĐENJA IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Predstava “Blagoslov” u čast našoj velikoj književnici

Najčitanije iz rubrike