Mozaik
KALENDAR SA PSIMA IZ AZILA

Četveronožne zvijezde najljepšeg kalendara
Objavljeno 13. prosinca, 2017.
Promocija kalendara osječke Udruge Pobjede privukla je u kino Europi brojne Osječane i njihove krznene ljubimce

Zaštita i promicanje prava životinja temeljni je cilj osječke Udruge Pobjede, koja je desetu obljetnicu djelovanja i volontiranja obilježila dirljivim kalendarom svojih četveronožnih štićenika iz Azila za napuštene pse u Nemetinu.

No, upravo je sinoćnja promocija, već tradicionalnog, devetog po redu kalendara u kinu Europa dokazala da njihov cilj seže mnogo dalje, jer dopirući do srca Osječana stvara neraskidivo zajedništvo, u središtu kojeg je neizmjerna ljubav prema životinjama i nastojanje poboljšanja njihova života u našoj maloj zajednici. Tako je i ova promocija privukla brojne Osječane i njihove krznene ljubimce, koji su oduševljeno pratili sva zbivanja, zbilja ne skidajući osmijehe sa svojih umiljatih njuški.

- Ovo je najljepši kalendar na svijetu, jer se na njemu nalazi naših 12 azilanata i azilantica, čije smo osobne pozadinske priče dirljivo predstavili i sigurna sam da će se svaki čovjek bar u jednoj od njih pronaći. Zato smo ga i nazvali “Ja sam ti”, kako bismo ljudima približili tu ideju, da bez obzira na to imamo li kožu, krzno ili perje, svi smo jednaki u svojim kapacitetima i osjećajima za ljubav i sreću, ali i strah i tugu - objasnila je predsjednica Udruge Pobjede, Ivana Crnoja. Na programu cjelokupne promocije tako je predstavljeno osam videouradaka nastalih protekle godine – o udomljenjima, posebnim psima koji su dobili druge prilike, ali i s nedavnog Marša za prava životinja u Zagrebu, gdje je Udruga Pobjede bila suorganizator. Simpatične volonterke tada su održale zaista dirljive govore o ljubavi prema životinjama, a sve je podržao i osječki gradonačelnik Ivan Vrkić, koji je i svojoj obitelji kupio “najbolje kalendare na svijetu”.

- Ovaj kalendar je već postao tradicija, ali ono što je najvažnije, treba naglasiti rad Udruge Pobjede, koja svojim aktivnostima daje primjer cijeloj Hrvatskoj, predstavljajući ponos naše humane zajednice - rekao je oduševljeni gradonačelnik, podsjećajući da se na inicijativu aktivnih volontera i sam Grad Osijek dodatno uključio u zbrinjavanje napuštenih pasa.

Marko MANDIĆ
Najčitanije iz rubrike