Regija
PROŠIRENJE CESTA NA ČEKANJU

ŽUC planira rekonstrukciju
ceste kroz centar Đurđenovca
Objavljeno 12. prosinca, 2017.

ĐURĐENOVAC

Nedavno je u Đurđenovcu održan radni sastanak županijskih i općinskih čelnika na kojem se, između ostalog, razgovaralo i o prometnoj infrastrukturi na području Općine Đurđenovac. Rasprava je potvrdila da Općina može predlagati i inzistirati, ali glavnu (i konačnu) riječ ima Uprava za ceste Osječko-baranjske županije. Naime, načelnik Hrvoje Topalović ukazao je na županijske ceste na području općine koje imaju nedovoljnu širinu kolnika i da je vrijeme da se problem riješi. Riječ je o cestama na dionici Đurđenovac – Šaptinovci, Bokšić – Šaptinovci te Šaptinovci – Klokočevci.

- Te su ceste uske i trebalo bi ih znatno proširiti u kolničkom dijelu te propisno urediti – rekao je načelnik Topalović te naglasio kako bi volio da se te ceste nađu među prioritetima Županijske uprave za ceste u nadolazećem razdoblju.

No, prema riječima Ivice Bilandžića, Županijskoj upravi za ceste nije prioritet uređenje spomenutih cesta.

- Istina je da su ceste širine samo četiri metra, ali su kolnici u dobrom stanju. Budući da su relativno malog prometnog opterećenja, ove ceste neće biti prioritet ŽUC-a – jasan je bio Ivica Bilandžić, ali je pojasnio da je za njihovu rekonstrukciju izrađena projektna dokumentacija te pokrenut postupak za pribavljanje građevinske dozvole. On je dodao da je najveći prioritet ŽUC-a rekonstrukcija županijske ceste na dionici Feričanci - Pribiševci, a koja obuhvaća i Đurđenovac. Podsjetio je da je od Općine zatražen prijedlog redefiniranog centra Đurđenovca, odnosno kako ona vidi novi centar i koje bi sadržaje željela u njemu s obzirom na postojeću pješačku zonu i šetalište.

- Prioritet nam je uređenje ove ceste jer je kolnik dotrajao, a i oprema, poglavito rubnjaci, u dosta su lošem stanju. Općina nam treba dostaviti idejno rješenje novog izgleda centra Đurđenovca - istaknuo je Ivica Bilandžić.

Načelnik Hrvoje Topalović na kraju je u ime Općine Đurđenovac zahvalio ŽUC-u što će rekonstruirati cestu koja prolazi kroz centar Đurđenovca, ali i apelirao da prepoznaju značenje proširenja cesta koje su spomenute te ih označe kao prioritetan projekt u svojim godišnjim planovima. S. Fridl

Općina ŽUC-u treba dostaviti idejno rješenje novog izgleda središta Đurđenovca

Možda ste propustili...

SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE NAŠICE

Požara manje 60 posto

DVD BENIČANCI

Za dom 30.000 €

Najčitanije iz rubrike